Šta dobija pobednik Evrovizije? Mnogi će se iznenaditi odgovorom!

Na Eurosongu je ove godine učestvovalo 39 zemalja, a pobedu je nakon 31 godine odnela Italija

Milioni ljudi širom sveta u svake godine gledaju finale Evrovizije, najvećeg muzičkog takmičenja na svetu. Na Eurosongu je ove godineučestvovalo 39 zemalja, a pobedu je nakon 31 godine odnela Italija.

U nedelju su Maneskin i pjevača Damiana Davida guglale stotine hiljada ljudi, a mnoge od njih je zanimalo i koliko je novca dobila italijanska ekipa za pobedu.

Odgovor je: nisu dobili ništa.

Kako stoji na službenim stranicama Eurovizije, pobednik kući nosi “jedinstveni stakleni trofej u obliku mikrofona”, a manje replike dobijaju autori pesme.

Država iz koje pobednik dolazi dobija čast da organizuje sledeći Eurosong i to je to. Na Eurosongu ne postoji novčana nagrada.

Britanski Metro piše kako je sama ideja pomenutog takmičenja koncipirana tako da pobednik zaradi novac slavom koju je stekao pobedom.

Neke države svoje evrovizijske pobednike dobro nagrade za međunarodni uspeh i promociju. Tako je Ruslana nakon pobede na Evrosongu dobila mesto u tamošnjem parlamentu, a Končita Vurstt je od države dobila nagradu od 2.5 miliona evra nakon što je 2014. pobedila.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Admin

Read Previous

Pet jednostavnih pravila koja će značajno produžiti životni vek vašeg motora

Read Next

Provokativne tetovaže pobednika Evrovizije zapazili su svi: Jedna od njih znači “Momci plaču”