ŠTA AUSTRIJANCI MISLE O SRBIMA KOJI TAMO ŽIVE? – Beograduživo.rs

ŠTA AUSTRIJANCI MISLE O SRBIMA – Na društvenoj mreži Redit se nedavno povela jedna zanimljiva rasprava, a na temu šta Austrijanci misle o našim ljudima koji tamo žive i rade. Ako je verovati komentarima na ovoj mreži, većina Austrijanaca nažalost ipak nema tako lepo mišljenje o našim ljudima.

U nastavku ćemo citirati samo neke od brojnih komentara, a svoje mišljenje iznosili su i Austrijanci, ali i naši ljudi koji su nažalost potvrdili ove negativne komentare:

  • Većina momaka srpskog porekla koje sam upoznao još u školi u Austriji bili su žestoki nacionalisti, ograničenih shvatanja, kratkog fitilja, anti-austrijski orijentisani, i često su sebe predstavljali kao žrtve; Isti korisnik je u vezi Srpkinja naveo sledeće: Delovale su mnogo bolje, delile su hranu i bile su prilično širokih shvatanja u vezi sa različitim temama.
  • Srbi su kriminalci koji su fini samo kada imaju korist od toga, opsednuti su statusnim simbolima, i ne poštuju austrijske zakone.
  • Očito se razlikujemo po temperamentu, jer oni su bili pasionirani ljubitelji košarke i mnogo su psovali. Ali, oni koje sam dobro poznavao, van terena su uglavnom bili mirni i ljubazni. 
  • Bili su pravi kriminalci, zastrašujuće. Ali pretpostavljam da je kod većine takvih rat ostavio psihološke posledice, čak i ako su rođeni ovde. To što nisi Austrijanac i što ne pripadaš ovde je teško samo po sebi, a njihova impulsivnost im takođe ne pomaže.
  • Nije daleko od istine. Momci koje znam ovde u Beču su kockari, imaju nove automobile, voze brzo i slušaju glasnu muziku. Seljački mentalitet najgore vrste – naveo je jedan korisnik koji se predstavio kao Srbin.
  • Zaista se ovako ponašaju. To je generacija čiji su roditelji pobegli nakon rata, rođeni su i odrasli u Srbiji, a tamo odlaze samo kada su na putu za more i nazad – navodi su još jednog korisnika koji se prestavio kao Srbin.

Najnovije na Beograduzivo.rs:

Izvor: Mondo

POGLEDAJ JOŠ: INFO

Preuzeto sa: https://www.beograduzivo.rs/feed/

Admin

Read Previous

Novak o psovci prema publici na Vimbldonu: Kad neko pređe granicu, pokažem mu gde mu je mesto

Read Next

KORONA VIRUS COVID-19 U SRBIJI – AKTUELNO STANJE – Beograduživo.rs