• January 19, 2022

SRBIJA SKINUTA SA “ZELENE LISTE” – ŠTA TO ZNAČI? – Beograduživo.rs

SRBIJA SKINUTA SA ZELENE LISTE – Danas su ambasadori članica EU odlučivali na sastanku u Briselu o tome koje će zemlje ostati, a koje će biti ukolenjene sa zelene liste, koja se inače ažurira dva puta mesečno. Na sastanku je doneta odluka da se naša zemlja skine sa pomenute liste.

Ova odluka ne znači da je sada našim državljanima zabranjen ulazak u države Evropske unije, već da će morati da ispoštuju broj zahteva, a u zavisnosti od toga na koju listu je neka zemlja članica stavila našu zemlju.

Zdravstveni komitet EU predložio je uklanjanje sa liste naše zemlje, Albanije, Japana, Jermenije, Azerbejdžana i Bruneja, navodeći da su prosečni novi dnevni slučajevi u ovim zemljama naglo porasli ispod 40 na milion stanovnika, koliko je bilo krajem juna, na više od 100 nedeljno. U našoj zemlji je ova brojka stigla i do 500.

Preporuka Ministarstva spoljnih poslova Srbije svim našim državljanima je da se prethodno detaljno informišu da li je i pod kojim uslovima nameravano putovanje moguće realizovati.

Najnovije na Beograduzivo.rs:

POGLEDAJ JOŠ: INFO

Preuzeto sa: https://www.beograduzivo.rs/feed/

Admin

Read Previous

(UŽIVO) Đoković totalno slomio Beretinija i izjednačio u setovima!

Read Next

TOTALNI KOLAPS NA PANČEVCU I KARABURMI (FOTO) – Beograduživo.rs