• November 28, 2023

Srbija se ponovo zabelela – smetovi na putu od Zlatibora ka Novoj Varoši

U planinskim krajevima Moravičkog okruga napadalo je i do dvadesetak centimetara novog snega. Putari su na terenu sa mehanizacijom i putevi se čiste po prioritetima.

Na Borovoj glavi, na deonici puta od Zlatibora prema Novoj Varoši, duva jak vetar, nanosi snega su veliki, pa su iz “Užice puteva” poslali kamion grejder koji uklanja sneg i omogućava kretanje vozila.

Za sada nema neprohodnih deonica, putevi prvog prioriteta su očišćeni i mehanizacija čisti puteve drugog i trećeg prioriteta.

Visina snega, koji u Zlatiborskom okrugu pada od sinoć, iznosi od 10 u Užicu i Bajinoj Bašti, 20 na Zlatiboru, do 40 centimetara na Mitrovcu na Tari.

Na planinama od sinoć navejalo oko 20 centimetara snega. Najviše belog pokrivača je na Kopaoniku – 120 centimetara.

Zabeleli su se i niži predeli, najviše na području Loznice i Kuršumlije, palo je oko 15 centimetara snega.

I u Beogradu oblačno i hladno, sa kišom i snegom, u višim delovima grada sa snegom uz formiranje manjeg snežnog pokrivača.

Povećanje snežnog pokrivača očekuje se i u Vojvodini i nižim predelima južne Srbije sa mešovitim padavinama – kišom, susnežicom i snegom. 

Prema prognozi RHMZ-a za narednih sedam dana, do nedelje, 13. marta, zadržaće se hladno vreme sa jutarnjim mrazevima i dnevnom temperaturom u većini mesta od dva do pet stepeni.

U ponedeljak oblačno, mestimično sa susnežicom i snegom uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača, u nižim predelima ponegde i sa mešovitim padavinama (kišom i snegom).

Od utorka do četvrtka promenljivo oblačno uz smenu sunčanih intervala i pojave kratkotrajnog snega ili lokalnih pljuskova snega.

U petak i za vikend pretežno sunčano, na istoku i jugoistoku povremeno uz umerenu oblačnost.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/691/vreme.html

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

O čemu svaki horoskopski znak brine – više nego što bi trebalo – WANNABE MAGAZINE

Read Next

Vremenska prognoza – 7. mart