Spisak stvari koje zaboravljate kada idete na prvomajski izlet – WANNABE MAGAZINE

Pored najnekulturnijih pitanja poput “Što si tako smršala”, “Je l’ planirate svadbu”, ili “Pa šta čekate” u mom svetu spadaju i “Gde ćeš za Novu godinu”, ali i ovo koje nam se opasno približilo – “Gde ćeš za Prvi maj”? To vas nećemo pitati, ali zato imamo mnogo praktičnije pitanje – da li znate šta ćete sve poneti na prvomajski roštilj? Svake godine pravimo spiskove, čekamo redove u supermarketima, jurimo u mesare pre nego što se zatvore, ali apsolutno uvek nešto zaboravimo. Zato smo odlučili da ove godine napravimo jedan univerzalni spisak, da nikada više ne bismo morali da razbijamo glavu. Bilo da se odlučite da 1. maj provedete u prirodi ili na nečijoj vikendici, na ovom spisku naići ćete na stvari koje inače zaboravite, zato ga skrinšotujte i krenite u kupovinu.

mariah hewines rKD8P8aY 1M unsplash scaled e1619080053316 Spisak stvari koje zaboravljate kada idete na prvomajski izlet

Krenimo od pretpostavke da ćete na prvomajskom izletu da pravite roštilj. Nešto uvek zafali, zato je najbolje da krenemo ispočetka. Prvo i osnovno je da kupite meso, hajde da računamo da je najbolje da uzmete 250 g po osobi. Vi najbolje znate šta ljudi oko vas vole da jedu (belo meso, kobasice, ćevapi, vrat), ali ono što skoro uvek zaboravimo kad smo već u mesari je da kupimo slaninu kojom ćemo da podmažemo žicu. Pokušajte da ne radite sve u poslednji čas, pa meso ipak kupite dan ranije, da biste mogli da ih posolite i ostavite preko noći. Tako će vam i meso biti ukusnije, i nećete imati dodatno preopterećenje da nosite i začine sa sobom. Kupite i paket pečurki i tikvica za prijatelje koji nisu ljubitelji mesa, a obavezno i luk.

Sledeća stavka je šerpa u koju ćete stavljati meso kada se ispeče. U 90 posto slučajeva toga se setimo tek u kolima. Jedan dodatni savet je da ponesete i manju šerpu za one koji ne vole luk (neverovatno, ali istinito) da njima izdvojite meso. U šerpu odmah ubacite i pribor za roštilj, da ne biste došli u situaciju da prevrćete ćevape prstima.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Serija “How I Met Your Mother” dobija reboot, a u glavnoj ulozi gledaćemo Hilary Duff – WANNABE MAGAZINE

Read Next

Kako da u kućnim uslovima pružite najbolju negu svojoj kosi – WANNABE MAGAZINE