• November 29, 2023

SP: Kanada i Švedska hvataju priključak za četvrtfinale – Sportklub

Dve reprezentacije koje su igrale u bliskoj prošlosti mnoga finala nalaze se na rubu eliminacije već u grupnoj fazi. Ali Kanada i Švedska definitivno nisu ekipe koje se smeju prerano otpisati.

Posle tri startna poraza Kanađani su protiv Kazahstana vezali i drugu pobedu. Hokejaši iz zemlje javorovog lista slavili su 4:2. Kanađani su vodili 2:0 golovima Mengipejna i Enrikea. Ali su se Kazahstanci preko Mihalisa vratili u egal na početku treće trećine i došli do 2:2. Ipak, prvo je Perfeti u 48. minutu doneo novo vođstvo Kanadi, a potom je Braun tri sekunde pre kraja zatresao praznu mrežu za konačnih 4:2. Kanada je sada šesta u Grupi B sa šest bodova, ima bod manje od Kazahstana i dva od Letonije koja zauzima četvrto mesto, poslednje koje vodi u četvrtfinale.

Letonija je sebi zakomplikovala položaj porazom od Norveške posle penala 4:3, tako da i Norvežani koji su sedmi, sa pet bodova imaju čemu da se nadaju u poslednja dva kola. Još jedna velika reprezentacija koja se muči je Švedska. Reprezentacija Tri krune došla je protiv Velike Britanije do pobede 4:1 i to je tek drugi trijumf skandinavske selekcije. Sa tih šest bodova Šveđani su peti i imaju dva boda manje od Danske, koja je pobedila Belorusiju 5:2. Belorusija i Velika Britanija su na začelju sa četiri boda, tako da oni još nisu otpisani.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Vredelo ga je čekati: Noko MVP finala – Sportklub

Read Next

Dozvoljeno ti je da budeš svoja i autentična