Sofija Gođa nastavila niz u Lejk Luisu – Sportklub

Italijanska skijašica Sofija Gođa, u petak je u kanadskom Lejk Luisu slavila na prvom spustu u novoj sezoni Svetskog kupa i tako nastavila pobedonosni niz u ovom kanadskom skijalištu, započet prošle godine.

Aktuelna osvajačica malog spustaškog Kristalnog globusa, pre godinu dana slavila je na oba spusta, ali i u trci superveleslaloma, koji su održani u Lejk Luisu.

Za ovu pobedu, njenu 18. u trkama Svetskog kupa, 30-godišnja Italijanka morala je da strepi dok su su se strminom spuštale Švajcarkinja Korin Suter i Austrijanka Kornelija Hiter. Švajcarkinja je na kraju za Gođom zaostala četiri, a Austrijanka šest stotinki!

Četvrto mesto je sa 35 stotinki zaostatka, osvojila još jedna austrijska uzdanica, 30-godišnja Mirjam Puhner, dok je povratak u vrhunsku formu, nakon niza povreda najavila Slovenka Ilka Štuhec. Dvostruka svjetska prvakinja u spustu, završila je na petom mestu sa 42 stotinke zaostatka za pobednicom.

U ukupnom plasmanu Svetskog kupa, u vođstvu je ostala Mikaela Šifrin sa 265 bodova, drugoplasirana je sa 240 bodova Vendi Holdener, a trećeplasirana sa 220 bodova, Petra Vlhova.

U subotu (20.30 časova) je u Lejk Luisu na rasporedu još jedan spust, dok će se u nedelju (19 časova) skijašice boriti za bodove u superveleslalomu.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

POPUSTI I POKLONI – SKI KARTICA NA EXPO-ZIMU – Beograduživo.rs

Read Next

Diginsova slavila u Lilehameru, dominacija Norvežana – Sportklub