Smanjite opadanje kose uz ovih 5 trikova – WANNABE MAGAZINE

Često nam naše samopouzdanje i doživljaj (spoljašnje) sebe zavisi od kose. Baš zato moramo da je mazimo i pazimo, ali ona ponekad ume da nam oteža tako što odbija da se zadrži na našem temenu dugo. Ukoliko se borite sa čestim opadanjem kose i stalno skupljate dlake po stanu, kadi i četkama – primenite ovih 5 trikova.

Perite kosu jednom u 3 dana

Jednom u tri dana nam se jednostavnom računicom prevodi u dva puta nedeljno, i to je savršena mera kada je pranje kose u pitanju. Ukoliko je previše često perete, rezultat će biti iziritirano teme glave, koje dovodi do opadanje kose. Kada budete počeli da koristite šampone bez parabena i sulfata o kojima ćete čitati na kraju teksta, videćete da vam više od toga neće ni trebati. Takođe je bitno i kako je sušite. Pokušajte u toplijim danima da izbegavate fen, a peglu i figaro koristite samo kad baš morate, jer visoke temperature mogu ozbiljno da naštete vašem vlasištu, pa samim tim i korenu vaše dlake.

yoann boyer D7qzQ234N0o unsplash scaled e1620744422728 Smanjite opadanje kose uz ovih 5 trikova

Izbegavajte da čvrsto zatežete rep

Naše dlake jesu fleksibilne, ali i njihova fleksibilnost ima granice. Svima nama je jedan od najvećih tereta pranje kose. Kada želimo to da izbegnemo, bežimo u svet visoko dignutih repova koje zaližemo da izgledaju “glamurozno, iako svi znaju da nas je samo mrzelo da operemo kosu. Pletenice, riblje kosti i visoke punđe, zajedno sa čvrsto zategnutim repovima, mogu da prouzrokuju da veza između dlake i temena olabavi, i da uzrokuje noćnu moru poznatiju kao “opadanje kose”. I sami možemo u to da se uverimo tako što vidimo ostatke naše divne kose na gumici na kraju dana kada je odvežemo. Ipak je pametnije prevazići lenjost, i jednostavno oprati kosu.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Ne upoređujte svoju tugu sa drugim tugama – WANNABE MAGAZINE

Read Next

Nedeljni horoskop: 14. maj – 20. maj