Slavlje Žaber, Pegulu drži samo teorija – Sportklub

U prvom meču drugog kola Grupe B WTA finala u Fort Vortu u Teksasu Ons Žaber savladala je Džesiku Pegulu u tri seta 1:6, 6:3, 6:3.

Neverovatno kako je Amerikanka, posle titule u Meksiku, na svoje tlo došla kao izduvani balon. Pegula nije ona teniserka od pre nedelju dana i doživela je i drugi poraz.

Jedini razlog zašto još nije eliminisana je činjenica da je uspela da dođe do seta protiv finalistkinje Vimbldona. Doduše, to je bio prvi set koji je Amerikanka dobila veoma ubedljivo – 6:1.

Sigurno je postojala nada kod nje da je poraz od Marije Sakari (uzgred doživljen posle dva taj-brejka) ružna prošlost i nešto o čemu su presuđivale nijanse. Međutim, Tunišanka ju je spustila na zemlju u naredna dva seta. Oba dobijena po 6:3 za prvu pobedu i šansu da se nađe u polufinalu.

S obzirom da je tek polovina mečeva u grupi odigrano, još postoje razne kalkulacije. Za Pegulu ona jedina koja je drži u životu je da Sakari savlada i Sabalenku 2:0 i da u poslednjem kolu istim rezultatom Pegula dobije Beloruskinju. A da pritom Sakari istovetnim rezultatom dobije u poslednjem kolu Žaber.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

Vodeći trio siguran, Aleksić solidna u pobedi Valefolje – Sportklub

Read Next

Rani nagoveštaji da vas partner tiho napušta