SL: Hrvati u polufinalu, Makedonci veoma blizu – Sportklub

Odbojkaši Hrvatske izborili su plasman u polufinale Srebrne lige pošto su u meču petog kola savladali Mađarsku u tri seta. Do maksimalne pobede došla je i Severna Makedonija protiv Danske i došla na prag polufinala.

Severna Makedonija je pobedila Dansku 25:23, 25:17 i 25:21 i tako došla do treće pobede. Nalazi se na prvom mestu Grupe A sa skorom 3-1, koliko ima i Danska, ali Makedonci imaju devet bodova, jedan više od Danske. Makedoncima je na ruku išla pobeda Kipra nad Izraelom 3:0 i sada obe ekipe imaju 1-3 i samo teoretske šanse da u preostala dva kola poremete vodeći tandem u pohodu na polufinale.

Tamo su se plasirali Hrvati, koji su u derbiju Grupe B pobedili Mađarsku 3:0. Obe ekipe sada na deobi prvog mesta imaju skor 4-1 i po 11 bodova, ali Hrvatska je u prednost zbog seta više.

Kod dama Slovenija je došla do druge pobede i to još jedne u tri seta. Savladan je Luksemburg 25:14, 25:13, 25:16 i sada je usamljena na čelu Grupe A sa maksimalnim učinkom. Austrija je druga sa skorom 1-1, pošto je savladala Izrael takođe 3:0. U Grupi B odličan start zabeležila je Bosna i Hercegovina koja je savladala Letoniju 3:0.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

VREMENSKA PROGNOZA BEOGRAD, 29. MAJ – Beograduživo.rs

Read Next

Klajburn: Ponovo bih “uzeo” taj šut – Sportklub