• December 9, 2023

SL: Hrvati na pragu polufinala, Slovenke silovite na startu – Sportklub

Odbojkaši Hrvatske ostvarili su pobedu u četvrtom kolu Srebrne lige pošto su u tri seta bili bolji od Luksemburga i napravili veliki korak ka polufinalu. Kod dama je tek počelo takmičenje Srebrne lige i odbojkašice Slovenije bile su veoma uspešne.

Oporavili su se Hrvati posle prvog poraza u takmičenju od Mađarske i drugi put ove sezone savladali Luksemburg. Bilo je po setovima 25:19, 25:16, 25:17 tako da je Hrvatska napravila veliki korak ka polufinalu. Jer sada je druga sa skorom 3-1 i ima čak dve pobede više od Austrije dva kola pre kraja, tako da ako u narednom kolu pobede Mađarsku, koja je drugom pobedom nad Austrijom već izborila plasman u polufinale, pridružiće joj se i Hrvatska.

Kod odbojkašica tek je počelo takmičenje, a sezonu je otvorila Slovenija, koja je u tri seta savladala Austriju 25:17, 25:17, 25:20. U Grupi A još su Luksemburg i Izrael, a dve prvoplasirane ekipe idu u polufinale i tamo se ukrštaju sa Grupom B u kojoj se nalaze Bosna i Hercegovina, Portugalija, Letonija i Estonija.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Mikecu još jedno srebro na Evropskom prvenstvu – Sportklub

Read Next

Sjajne srpske odbojkašice pobedile i Italiju – Sportklub