Skače cena tovljenika: Ovo je nova cifra, važi od ponedeljka – Biznis Telegraf.rs

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede će i u narednom periodu nastaviti praksu dijaloga u cilju stvaranja dalje podrške odgajivačima svinja

svinja

Foto: Pixabay

Rast otkupne cene tovnih svinja nastavlja se i dalje, i kako nezvanično saznajemo, od ponedeljka će biti 160 dinara po kilogramu, bez PDV-a.

Jedan od razloga koji je doveo do rasta otkupne cene tovljenika je i mera koja se odnosi na preuzimanje 15.000 tovnih svinja od odgajivača koji imaju ugovornu obavezu sa Republičkom direkcijom za robne rezerve.

Realizacija te mere je u toku, a ona je predložena u cilju smanjenja viškova na tržištu i pomoći odgajivačima svinja. U prethodnom periodu predstavnici Ministarstva poljoprivrede su tim povodom održali su niz sastanaka sa relevantnim udruženjima odgajivača svinja.

To su Udruženje odgajivača svinja Srbije, Novi Sad; Agrarna komora poljoprivrednih proizvođača Srbije, Beograd; Sabor proizvođača agroprivrede Srbije, Kraljevo i Asocijacija stočara Srema i Mačve).

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede će i u narednom periodu nastaviti praksu dijaloga u cilju stvaranja dalje podrške odgajivačima svinja.

Video: Zmajevi pilići su najčudniji i među najskupljim na svetu

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Admin

Read Previous

Oglasio se Dragovićev menadžer: “Ništa nije gotovo, nastavljamo pregovore sledeće nedelje”

Read Next

USKORO VELIKA PROMENA ZA SVA TAKSI VOZILA U BEOGRADU – Beograduživo.rs