Sjajni Sains došao do pol pozicije u Ostinu – Sportklub

Vozač Ferarija Karlos Sains krenuće sa prve pozicije na trci za Veliku nagradu SAD u Ostinu.

Šarl Lekler je uglavnom dominirao u kvalifikacijama. Bio je najbrži u Q2 i većem delu Q3, ali njegov timski kolega u Ferariju Karlos Sains bio je brži u Q1 i, ono što je najvažnije, njegov poslednji brzi krug bio je najbrži i vredan pol pozicije.

Španac je postavio vreme 1:34.356, i bio je samo 65 hiljaditih delova brži od Leklera, koji će zbog kazne krenuti tek sa 12. pozicije. Društvo u prvom redu Sainsu će praviti svetski šampion Maks Ferstapen, koji je bio sporiji za 92 hiljadita dela sekunde, dok drugi red čini Ferstapenov timski kolega Serhio Peres i sedmostruki svetski šampion vozač Mercedesa Luis Hamilton.

Prvih 10 zaokružuju Džordž Rasel u Mercedesu, Lens Strol u Aston Martinu, Lando Noris u Meklarenu, Valteri Botas u Alfa Romeu, dok su Aleskandar Albon u Vilijamsu i Pjer Gasli u Alfa Tauriju pomereni na devetu i 10. startnu poziciju usled kazni za Leklera, ali i Fernanda Alonsa, koji je postavio deveto vreme u Alpinu ali je zbog promene komponente na pogonskoj jedinici kažnjen pet mesta.

Trka za Veliku nagradu SAD održava se u nedelju sa početkom u 21 čas uz direktan prenos na Sport Klubu 1.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

Bruinsi čuvaju vrh, ubedljivi Senatori – Sportklub

Read Next

Sezona Škorpija je tu – evo šta možemo da očekujemo