Sinoć je održana dodela BAFTA televizijskih nagrada, pogledajte ko su dobitnici – WANNABE MAGAZINE

BAFTA televizijske nagrade mogli smo da gledamo sinoć, uživo iz Londonskog televizijskog centra. Crveni tepihom prošetali su neki od nominovanih, dok su se ostali javljali putem Zooma. BAFTA, skraćeno od Britanske akademije filmske i televizijske umetnosti, dodeljuje nagrade dva puta godišnje – jednom za filmsku umetnost i jednom za televizijsku. Britanski “oskari” bili su održani 10. i 11. aprila, a više o njima možete pročitati ovde.

Kao i u aprilu, i ova ceremonija bila je održana poluvirtuelno. Ipak, i dalje smo imali prilike da vidimo neke od naših omiljenih glumaca, kao što je to Helena Boham Carter, kako glamurozno šetaju crvenim tepihom. Nagradu za najboljeg glavnog glumca dobio je Paul Mescal, za ulogu Conella u seriji “Normal People”, koja je nastala po istoimenoj knjizi Sally Rooney. Za najbolju glavnu glumicu nagrađena je Michaela Coel, za ulogu Arabelle u BBC-jevoj seriji “I May Destroy You” koja predstavlja surov svet sa kojim se suočavaju moderne generacije. Serija je dobila i nagradu za najbolju mini-dramu u ovoj godini.

Helena Boham Carter bila je nominovana za najbolju sporednu glumicu dok igrala ulogu princeze Margaret u seriji “The Crown”. Ipak, nagrada je otišla u ruke Rakie Ayola, za njenu ulogu u TV filmu “Anthony”.  Nagradu za najboljeg sporednog glumca dobio je Malachi Kirby, za njegov rad u seriji “Small Axe”.

Voditelj programa bio je Richard Ayoade, britanski glumac, komičar, režiser, pisac i voditelj. On je sebe predstavio kao “ponosno lice pandemijskog prenosa uživo”. Ceo ton ceremonije bio je utišan zbog činjenice da je u aprilu Akademija dodelila Noelu Clarku nagradu za izuzetan doprinos britanskoj kinematografiji – par dana pre objavljivanja optužbi za seksualno uznemiravanje sa kojima se suočio ovaj glumac, pisac i reditelj. Nagrada je zatim povučena, a BAFTA TV nagrade su prve u istoriji BAFTE koje nisu dale nijednu nagradu za doprinos.

U nastavku teksta donosimo vam kako je izgledao crveni tepih ove prestižne ceremonije.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Beker: Muzeti je morao da ispoštuje Đokovića – Sportklub

Read Next

Minimalna ulaganja u odnos koja imate pravo da očekujete od partnera