Connect with us

Lifestyle

Sezona Vodolije – vreme transformacije na ličnom i kolektivnom nivou

Published

on

Pošto smo u sezoni Jarca bili podstaknuti na preispitivanje i uvide, sezona Vodolije nas podstiče da delamo i aktivno se uključimo u promene na ličnom i kolektivnom nivou.

Sunce u Vodoliji ostaje do 18. februara – ovo je vreme za hrabrost i odvažnost, koje će biti vrlo intenzivno, pojačano prisustvom Plutona (planete uništenja i ponovnog rođenja) u Vodoliji. Pluton je na kratko boravio u znaku Vodolije tokom prošle godine, što je bila samo najava onoga što dolazi.


Neki astrolozi smatraju da je ova sezona Vodolije zvaničan početak ere Vodolije – istorijskim dobom svetlosti i transformacije, koje je, veruje se, već počelo 2012. godine, kada se majanski kalendar završio. Nova era nam donosi revolucionarne teme Vodolije – pitanje individualnosti i slobode, sa pobunom, kao odgovorom, koja će početi da odjekuje širom sveta.

Sezona Vodolije nosi vibraciju koektivne energije, zajednice i društva, a pošto Pluton i Sunce ističu energiju ovog znaka, možemo očekivati vreme novih tema koje će nas inspirisati da se okupimo u pravom duhu aktivizma. Bićemo podstaknuti da se udružujemo u borbi protiv svih nepravdi koje vladaju u svetu, a zagovaranje promena zahteva revolucionarni duh, hrabrost, rizikovanje, vreme i napor. Međutim, pokreti koji teže da donesu pozitivne društvene promene imaju podršku Univerzuma – buđenje i osvešćivanje postaje proces u koji se svakodnevno uključuje sve više ljudi.

Na ličnom nivou, sezona Vodolije nam može doneti nalet transformativne energije, koja će nas inspirisati da napravimo pozitivne promene u svojim životima. Ovo je idealno vreme za traženje novih mogućnosti, bilo da je u pitanju novi posao ili napredovanje u karijeri, jer Vodolija ceni i podržava napredak i inovacije.

Posle punog Meseca u Lavu, koji je doneo dramu i teatralnost, ovaj period otkriva značajne informacije koje nam pomažu da shvatimo koji sledeći korak treba da napravimo, kako bismo ostali na putu ostvarenja želja svojih srca. Ego se može buniti i sukobljavati sa našim osećanjima i intuicijom (a i sa drugima), ali postiji izvesna vibracija sreće u vazduhu i ovo su moćni dani za prizivanje svojih želja, manifestovanje i angažovanje u duhovnim praksama i ritualima.

Datum na koji treba da obratite pažnju je 5. februar, kada se planeta komunikacije Merkur susreće sa Plutonom u istoj nebeskoj tački. Ovaj aspekt naglašava skrivene informacije i tajne i možete uočiti da ne možete da se oslobodite opsesivnih misli, ili da vam pažnju skreću nejasni i zamagljeni aspekti sopstvene ličnosti (i bliskih ljudi).

Pročitajte i ovo: Ako tražite ljubav, ovo su najsrećniji Venerini datumi 2024. godine

Poravnanje Marsa i Venere u Vodoliji donosi  zbližavanje i fokusiranje na formiranje dubljih veza sa ljudima koji nas okružuju. Ovo je transformativan period za mnoge veze i odnose – događaće se završeci i novi počeci, a mi se moramo usuditi da idemo ka budućnosti, jer nema povratka u prošlost i ništa ne može izmeniti stvari koje su se već dogodile.

Produbljivanje veza podstiče i Uran, koji je okončao svoje retrogradno kretanje 27. januara i krenuo direknim hodom, podstičući napredovanje u našim prijateljstvima i odnosima. Vreme je da se otvorimo i prihvatimo intimnost, kako fizički, tako i emocionalno.

Sezona Vodolije donosi stavljanje kolektiva u prvi plan i budi dalekosežne vizije – gde bismo bili, kada bismo svi zajedno radili na stvaranju realnih i praktičnih promena, kada bismo se udružili da smanjimo nepravdu i poboljšamo uslove za život?

Ne znamo šta donosi budućnost, ali znamo šta mi možemo uneti u nju, čime je možemo graditi, jer ona nije mesto na koje stižemo, već mesto koje nosimo u sebi i materijalizujemo ga u svakom trenutku svog života.

Vreme je da prigrlimo ličnu odgovornost sa sudbinu čovečanstva i da na indivudalnom, porodičnom, kolektivnom i društvenom nivou – damo sve od sebe da se ponašamo u skladu sa tom odgovornošću. To je duh ere Vodolije, koji se u svakome budi, u manjoj ili većoj meri.

Pročitajte i ovo: Šta Venera u Jarcu donosi svakom horoskopskom znaku

Naslovna fotografija: instagram.com/esteticpart

Brankica Milošević

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Continue Reading

Lifestyle

Peptidi su čudesni sastojci koji vašoj koži daju face lifting efekat – ova krema ih sadrži u najmoćnijoj formi

Published

on

By

Pre nego što zaronimo u prednosti peptida za kožu, hajde da prvo bolje razumemo šta su oni. Peptidi su aminokiseline koje deluju kao gradivni blokovi proteina. Pomažu telu da stvori proteine poput kolagena, elastina i keratina – koji se svi nalaze u vašoj koži. Ovi proteini su zaslužni za otpornost, teksturu i izgled vaše kože. 

Uključivanjem peptida u vašu dnevnu rutinu i nanošenjem na površinu kože, vaše telo dobija poruku da treba da proizvodi više proteina koji poboljšavaju ten. Peptidi su fragmentirani delovi proteina, što ih čini lakim za apsorpciju kože, pa su idealni za dnevnu negu.

Kako starimo, naša prirodna proizvodnja kolagena, elastina i keratina se smanjuje, što dovodi do stvaranja bora i finih linija. Peptidi podstiču kožu da se obnavlja, što joj daje punoću i čuva njen mladalački izgled. Baš zato, peptidi pružaju primetne rezultate u borbi protiv bora i finih linija.

Osim borbe protiv znakova starenja, peptidi takođe igraju ključnu ulogu u održavanju hidratacije kože. Uvođenje peptida u režim nege je odličan način da ojačate kožnu barijeru i ujednačite ton kože, kao i da brzo dobijete zategnutiji izgled tena.

Na domaćem tržištu, jedna krema sadrži čak 5 biološki aktivnih peptida i poznata je po face-lifting efektu, ali na sasvim prirodan način. U pitanju je Afrodita 5 Peptide-Lift hidratantna krema – otkrijte zašto važi za najbolji izbor za svakodnevnu negu!

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Continue Reading

Lifestyle

Uticaj sezone Blizanaca na vaš horoskopski znak

Published

on

By

U zavisnosti od vremenske zone, sezona Blizanaca počinje od 20. do 22. maja i traja od 20. do 22. juna, što može izazvati zabunu za one koji su rođeni na samoj granici prethodnog ili narednog horoskopskog znaka. Kako god računali, period u kome Blizanci slave rođendane, vreme je razigranosti, pozitivnosti i zabave, koje donosi priliku da izrazite sve što vam je na umu, da putujete, istražujete i tražite odgovore na pitanja koja vas zanimaju.

Planetarni događaji tokom sezone Blizanaca

Vazdušni Blizanci su društveni leptiri koje ne odlikuje stabilnost i ravnoteža Vaga, zato budite pažljivi sa ovom ležernom energijom, koja istovremeno može biti površna.

Energija sezone Blizanaca pojačana je tranzitom Venere kroz znak Blizanaca, kao i pojavom punog Meseca, a oba astrološka događaja počinju istog dana, 23. maja.

Ekspanzivni Jupiter prelazi u znak Blizanaca 25. maja, poboljšavajući komunikaciju i razumevanje sebe i drugih, dok Merkur započinje svoje putovanje u Blizancima 3. juna, pojačavajući verbalno izražavanje i odgovornost.

Mlad Mesec u Blizancima 6. juna pojačava naš osećaj pažnje, a Mars koji ulazi u znak Bika 9. juna, donosi kolebanje i moguće razdore, uz pojačanu senzualnost. Merkur i Venera 17. juna prelaze u znak Raka, izazivajući snažna osećanja i pojačavajući intuiciju.

Pročitajte i ovo: Šta znači retrogradno kretanje Plutona za svaki horoskopski znak

Šta sezona Blizanaca donosi svakom znaku

Ovan

Jurite po ceo dan i angažovani ste baš onako kako volite – puni ste energije, ideja i mentalne jasnoće, upoznajete nove ljude, obilazite nova mesta i stičete lepe uspomene. Potpuno ste u svom elementu, visokog intenziteta – uživajte u svemu (i napravite mnogo fotografija), ali ne prihvatajte dodatne zadatke koji vas mogu opteretiti. Koristite ovo vreme lake i inspirativne energije da oživite svoje ideje i konkretizujete zamisli koje već duže vreme nosite u glavi!

Bik

Ovo je period oslobađanja od prevaziđenih i zastarelih uverenja – vaš znak je poznat po nepokolebljivim stavovima, ali sada ćete moći lakše da prihvatite nove ideje i promenu perspektive. Fokusirajte se na življenje autentičnih vrednosti i sami ćete zapaziti gde treba da napravite pomake, koji će vas osvežiti i inspirisati. Promena mišljenja nipošto ne ukazuje na slabost karaktera – to samo znači da svoju tačku gledišta proširujete i prilagođavate novim informacijama.

Blizanci

Sezona Blizanaca je vreme kad započinjete novi ciklus u svom životu – jedno poglavlje se završilo, proslavite rođendan sa zahvalnošću i radošću i postavite sebi novi cilj, profesionalan, lični, ili orijentisan na odnose. Ovo je vreme da započnete promene i unesete u svoj život novine koje priželjkujete. Šta god započnete u ovom periodu – imaće dugoročan značaj i kvalitet!

Rak

Upotrebite ovo vreme da se manje brinete o drugima i fokusirate na sebe – možete se naći u situaciji da drugima niste toliko potrebni i da osetite ubod samoće, ali to može biti dobro za vas. Ima toliko toga čime treba da se pozabavite na konkretan način i bez mnogo razmišljanja – nedovršen projekat, dugogodišnji prijatelj koji nije baš tako sjajan i čije ponašanje više ne treba da opravdavate, zatrpani uglovi i police u vašem domu koje traže čišćenje i preuređenje. Oslobodite se svega suvišnog (stvari i ljudi) i prigrlite dotok i protok energije lakoće i pokreta!

Lav

Sezona Blizanaca je društveno vreme za sve horoskopske znake, a za vas posebno! Povežite se sa starim prijateljima i inicirajte zajedničke aktivnosti. Avantura može biti vrlo zabavna i uzbudljiva i dublje vas povezati. Takođe, možete upoznati puno novih lica koja nikada nećete zaboraviti. Uživajte i zabavite se, jer ste to višestruko zaslužili!

Devica

Ovo je divan period za umrežavanje i povezivanje sa kolegama i stručnjacima u oblasti kojom se bavite – možete steći dublji uvid u svoj karijerni put i dobiti dobre savete koji će vam pomoći da napredujete i uputiti ka vas poziciji koju želite da osvojite u budućnosti. Ako trenutno osećate pritisak u poslovnom okruženju – to je zato što vas svi posmatraju i procenjuju. Ne gubite samopouzdanje i nastavite da radite svojim tempom.

Vaga

Razmišljanje van okvira je vaša rutina. Usredsredite se na napore koji vam omogućavaju da promenite svoju perspektivu i iskoristite energiju sezone Blizanaca da pokrenete svoju kreativnost i steknete novu filozofiju, koja vam može promeniti život nabolje. Ili jednostavno preskočite taj korak i upustite se u akciju, a kockice ćete složiti naknadno. Ovog meseca, sve je avantura i sve radi za vas!

Škorpija

Sezona Blizanaca vas pokreće da zaronite duboko u sebe – i dok drugi upoznaju nove ljude i nova mesta, vi upoznajete sebe. Ovo može biti mirno vreme za vas, tokom kog ćete se vratiti daleko unazad, izvlačeći uspomene i sećanja iz detinjstva. To možda nije baš zabavno, ali je neophodan posao koji vam omogućava da raspakujete svoj emocionalni prtljag, shvatite svoja osećanja i razumete sebe na dubljem nivou.

Strelac

Ni vi, ni Blizanci niste poznati po tome što želite da se skrase sa bilo kim, ali sezona Blizanaca olakšava posvećenost. U ovom periodu potreba za bliskošću i intimnošću može biti jaka i rezultirati stabilizovanjem i osnaživanjem sve svih prijateljskih veza i romantičnog odnosa. Možete steći i nove prijatelje, ili započeti stabilno poslovno partnerstvo ili se emocioalno obavezati – i otkriti da to nije kraj zabave.

Jarac

Sezona Blizanaca može biti pomalo iscrpljujuća za vas – stvarno ste zauzeti, a ovaj period će vam pokazait koliko ste strogi prema sebi. Mogli biste da rasteretite ili pojednostavite svoj raspored, da usvojite zdravije navike i pronađete načine da budete produktivni bez iscrpljivanja i stroge discipline. Kad pronađete slobodono vreme – idite na masažu ili spa tretman. Zaslužujete odmor i negu!

Vodolija

Sunce u Blizancima aktivira vašu petu kuću, koja upravlja romansom, seksom, kreativnošću i zabavom. Sve je u tome da volite druge i da im dozvolite da oni vole vas, da budete svoji i sijate autentičnim sjajem. Iskrenost je ključ za samopouzdanje, a to je veoma privlačna osobina. Govorite ono što mislite i osećate i videćete da ste prihvaćeni mnogo više nego što mislite.

Ribe

Sezona Blizanaca osvetljava oblast vašeg doma, porodice i domaćih poslova – možete iskoristiti vibracije Blizanaca da organizujete skupove, pozivate prijatelje i imate opuštajuće i zabavne večeri u sopstvenom domu. Ako želite da se bavite preuređenjem ili da uvedete mala poboljšanja u svom životnom prostoru, sve će proći glatko i dati vam podsticaj da se više udubite u uređenje svog prostora, tako da se u njemu osećate udobno i zaštićeno.

Pročitajte i ovo: Nova ljubav – horoskop predviđa u koga ćete se zaljubiti ove godine

Naslovna fotografija: instagram.com/emperiance

Brankica Milošević

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Continue Reading

Lifestyle

Queen of Silk vas poziva u svet elegancije: Trag senzualne privlačnosti koja pleni

Published

on

By

Creed, jedna od najpoznatijih niche parfemskih kuća na svetu posvećena je stvaranju originalnih mirisnih kompozicija od odabranih sastojaka. Creed koristi retke, prirodne sastojke koji slave lepotu prirode. Ova kompozicija je kombinacija prestižnih i retkih esencija.

Od osnivanja, House of Creed je više od 260 godina krojio nove standarde kreativnosti i luksuza za svoje klijente. Legenda o brendu počinje 1760. godine kada je, od strane nove londonske krojačke radionice, par mirisnih kožnih rukavica, isporučen kralju Džordžu III.

Queen of Silk 75 ml Overheaad Queen of Silk vas poziva u svet elegancije: Trag senzualne privlačnosti koja pleni

Creed sa zadovoljstvom predstavlja najnoviji dodatak svojoj liniji mirisa pod nazivom Queen of Silk. Queen of Silk je oličenje raskošnog sjaja i eterične mekoće svile koja za sobom ostavlja trag senzualne privlačnosti koja pleni. Miris nežno obavija kožu poput dodira paučinaste mekoće, ali ostavlja zavodljiv trag trajne senzualnosti u vazduhu.

Queen of Silk Bottle angle 1 75ml Queen of Silk vas poziva u svet elegancije: Trag senzualne privlačnosti koja pleni

U dodiru sa kožom, ovaj parfem stvara novu energiju koja naprosto svetluca oko vas. Čarolija mirisa hipnotiše i zavodi, kao mirisni tepih isprepletanih sastojaka koji bude sećanja na daleke krajeve kroz koje je svila nekada putovala. Queen of Silk ispunjava prostor opojnim cvetovima i voćem kineskog osmantusa, javanskim pačulijem i tuberozom sa složenim notama kedra i agar drveta, obogaćena tinjajućom mekoćom madagaskarske vanile i bogatog ambera.

Moderno otelotvorenje ovog najstarijeg blaga, Queen of Silk je miris koji vas prenosi u neku novu dimenziju, reflektujući čaroliju privlačnosti i gracioznosti, harmoniju sofisticiranih nota, pozivajući vas u svet elegancije bez premca.

Hero Shot Scissor Logo Queen of Silk vas poziva u svet elegancije: Trag senzualne privlačnosti koja pleni

Sve niche mirise i premium skincare kozmetiku možete doživeti i osetiti u Belodore parfimerijama na njihovim lokacijama u Beogradu, a za više informacija posetite web shop i zapratite Belodore na Instagramu i FacebookuBelodore parfimerije možete da pronađete i u Zagrebu, Budimpešti, Podgorici, Porto Montenegru, Skoplju, Sofiji i Novom Pazaru.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 BGD novine, powered by WordPress.