#sextalk: Seksualna meditacija – tajna vaših najboljih orgazama

Upoznati smo sa brojnim zdravstvenim prednostima meditacije. Studije su pokazale da meditacija može da pomogne u smanjenu stresa, poboljšanju sna, samosvesti i rešavanju mnogih drugih problema. Ali, nedavno ste čuli za drugu vrstu meditacija koja je izazvala naše interesovanje: seksualnu meditaciju. 

Šta je seksualna meditacija?

Seksualna meditacija je praksa da budete potpuno prisutni i usklađeni sa sobom, svojim partnerom i onim što budite jedno drugom kada ste zajedno. Duboka svest koju unosite u najintimnije trenutke produbljuje zadovoljstvo i tada upoznajete onu drugu stranu seksa. U osnovi, seksualna meditacija znači da ostanete fokusirani i prisutni dok imate seks sa partnerom ili masturbirate, u nadi da ćete se na taj način osećati povezanije ne samo sa svojim partnerom, već i sa svojim telom i umom.

Kao i kod drugih oblika meditacije, u početku može da bude teško i naporno. Seksualnu meditaciju uvek počnite sa jasnim namerama. Često se fokusirate samo na pružanje ili doživljavanje zadovoljstva u jednom pravcu, dok je za potpuni doživljaj potrebno da imate obostranu razmenu.

Pročitajte i ovo: #sextalk: Masturbacija je zdrava navika

Kako da počnete

Dišite polako i duboko, oslobodite telo i um i dozvolite da emocije rade svoj posao. Koju god seksualnu ili senzualnu praksu da izaberete, ona je ključ za meditaciju. Nastavite sa disanjem, ostanite u telu i dopustite da se dešava magija.

Lepota meditacije

Lepota seksualne meditacije je u tome što ne morate da budete stručnjak da biste je isprobali. Potrebno je samo da naučite da budete prisutni i da sprečite svoj um da odluta kako biste mogli bolje da uživate u čarima meditacije. Sa seksualnom meditacijom, razvijamo suptilnu sposobnost da ostanemo prisutni i dozvolimo da se naš iskustvo obogati. Ako se desi da ovaj trenutak prekinu neka svakodnevna razmišljanja, stvari koje bi trebalo da kupite ili uradite, pokušajte to odmah da isključite i prepustite se trenutku.

Ako se borite sa fokusom i postajete frustrirani i uznemireni, trebalo bi da krenete putem vođene meditacije. Ona podrazumeva i određene promene u vašem životu. Dakle, meditacija može da bude uspešna tek onda kada postoji prostor za nju, što dalje znači da pre samog čina meditacije morate da očistite vaše misli i oslobodite um. Kada meditirate, obratite pažnju na to kako živite, na svoje svakodnevne postupke. Razmotrite da li stvarate povoljno okruženje u kojem će meditacija moći da napreduje i da se razvija. Ako toga nema, meditacija ostaje priklještena pa samim tim neće biti efekta.

Koju god metodu da odaberete, seksualna meditacija može da bude koristan način da se povežete sa sobom i svojim partnerom na seksualnom nivou, ali pored toga i na dublji način.

Još jedan od saveta stručnjaka jeste da se seks odvija van spavaće sobe. Cilj je apsolutno opuštanje i oslobađanje uma, a ne vrhunac koji je samo lep dodatak i do koga će neizbežno doći. Poenta je u sporim pokretima i da vaš partner ne počne sa samo jednom idejom – da vas dovede do vrhunca.

Seksualna meditacija podrazumeva pripremu i jedno duže putovanje koje vodi do cilja. 

Ukoliko imate poteškoća da doživite orgazam, meditacija je prava stvar za vas. Predstavlja mešavinu joge, meditacije i filozovije i dovodi vas do najlepšeg osećaja – orgazma. Inače, orgazam nije nedostižan kao što žene obično misle, nedostižan je samo osećaj opuštanja koji je potreban da bi se vrhunac desio.

Meditirajte da biste pospešili zadovoljstvo

Seksualna meditacija je, takođe, važna da biste mogli da se povežete sa svojim najdubljim fantazijama i onim što vas najviše uzbuđuje, a što niste mogli da kažete svom partneru, pa čak ni sebi. Vreme je da to promenite kod sebe i pustite da mašta radi svoje!

Pročitajte i ovo: #sextalk: Isprobajte ove poze kako biste doživele eksplozivne orgazme

Naslovna fotografija: instagram.com/tendermagazine

Dragana Stojanović

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

FURIA nošena publikom izbacila NaVi sa IEM Rio Majora! – Sportklub

Read Next

Nedeljni horoskop: 11. novembar – 17. novembar – WANNABE MAGAZINE