#sextalk: Da li je seks u vodi zaista bezbedan?

Da li ste nekada sa partnerom planirali seks na javnom mestu ili se to desilo slučajno? Gotovo da ne postoji par koji nekada nije imao odnose van stana i to nije nešto što bi trebalo da se osuđuje. Ipak, seks na javnom mestu je zabranjen, pa u tom momentu morate da budete i više nego pažljivi, jer neprijatnost vam je tada najmanje potrebna. Možda ste imali različita iskustva kad je seks u pitanju, ali gotovo svaki par u svojoj vezi provuče temu seksa u moru, na bazenu ili u đakuziju. To može da utiče na vaš libido i sama pomisao na to vam verovatno izaziva još jaču želju i razmišljanje, ali da li je seks u vodi zaista bezbedan otkrivamo u nastavku. 

Seks pod tušem

Seks pod tušem je nešto s čim ste se sigurno susreli i takav vid seksa nije sporan, isprobavate različite poze i uživate sa svojim partnerom. U toku seksa pod tušem vežbate sve moguće stajaće poze, a i otvorena su vam maštanja čak i ako ste sami. Seks pod tušem je uglavnom spontana reakcija i sigurno mu se posebno radujete, zbog toga koristite svaki trenutak dok je vaš partner pod tušem, ali i on radi isto to. 

Seks u kadi

Za razliku od seksa pod tušem koji je malo ekstremniji, seks u kadi može da bude romantičan i nežan. Možete da priredite sebi i partneru sitna zadovoljstva poput penušave, mirisne kupke i vina. Uz laganu muziku možete da vodite ljubav kao nikada do sada. Nakon što smo ustanovili da je seks u kadi i pod tušem vredan svake pažnje, vreme je da se vratimo na priču o putovanju koji planirate, ali i mestima na kojima želite da imate odnose. Sigurno vam kroz glavu prolazi divlja plaža, sunce, more i vas dvoje. Kao da je ceo svet vaš, upuštate se u najveću avanturu do sada. A da li su moguće posledice?

Pročitajte i ovo: #sextalk: Koja je razlika između kinka i fetiša?

Bazen, đakuzi ili more

Voda sama po sebi ne predstavlja problem, ali je problem ipak ono što se u samoj vodi nalazi. To je uglavnom so, hlor ali i razne bakterije koje mogu da prouzrokuju različite vrste komplikacija. Ipak, prostor u kom ste nije vaš lični, već u kom cirkulišu ljudi, da li je onda trenutak zadovoljstva vredan moguće infekcije? Naravno da ne. Isto važi i za vodu u jezeru ili reci, a posebno morsku vodu, seks u tim uslovima može da izazove urinarne probleme.

Sredstva za kontracepciju kao zaštita 

Pilule za kontracepciju ne štite od seksualno prenosivih infekcija, takođe, tokom seksa u vodi možete svakako da ostanete trudni. U organizmu se dešava sve isto kao da ste na suvom, zbog toga, ako se odlučite na ovaj korak morate da budete u potpunosti obazrivi. Naravno, ako ste ipak odlučili da se oprobate u ovom tipu seksa, uključite sve ove mogućnosti u obzir, a možda bi bilo najbolje da svoje strasti usmerite ka mašti koju možete da razvijete ispod tuša ili u kadi. 

Da li postoji vid zaštite koji je u slučaju seksa pod vodom siguran

Može se reći da postoji jedan vid zaštite koji je donekle siguran, a to je upravo ženski kondom. Možda ova vrsta prezervativa nije toliko popularna, ali ovo je jedino sredstvo koje pored neželjene trudnoće može da vas zaštiti i od eventualnih infekcija. Da biste se zaštitili, potrebno je da ga stavite pre ulaska u vodu.

Pročitajte i ovo: #sextalk: Zašto je želja za seksom pojačana tokom ciklusa

Naslovna fotografija: instagram.com/janasnuderl

Dragana Stojanović

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Đoković otkazao trening – Sportklub

Read Next

Vodič za Jarčeve – šta da čitate, gledate i oblačite