Šetnja zadovoljstva – za dobrobit porodice – Sportklub

Novak Đoković Fondacija ostvarila je partnerstvo sa Beogradskim maratonom kroz učešće u Šetnji zadovoljstva na Međunarodni dan porodice.

Novak Đoković Fondacija i Beogradski maraton najavili su dugoročnu stratešku saradnju povodom 35. izdanja najmasovnijeg međunarodnog sportskog događaja u Srbiji.

Beogradski maraton 2022

Ove godine, Fondacija Novaka Đokovića učestvovala je u Šetnji zadovoljstva na Međunarodni dan porodice 15. maj – ujedno i dan održavanja maratona – čime je potvrđena posvećenost porodici kao stubu društva i centralnoj temi njihovog partnerstva.

Slogan ovogodišnje manifestacije – „Prijateljstvo na duge staze“ – odslikava deljenje istih vrednosti Novak Đoković Fondacije i Beogradskog maratona, čiji je predani rad na afirmaciji uloge porodice i njenih vrednosti oličen kroz tri noseća motiva – „Znanje, zdravlje, edukacija“.

Društveno-odgovorni karakter Beogradskog maratona se i ove godine manifestovao kroz programe društvene solidarnosti i zaštite životne sredine, bavljenje fizičkom aktivnošću uz stručne savete iz oblasti medicine i humanitarni rad – gde je Šetnja zadovoljstva od 2.5 kilometra kroz koju je ostvarena saradnja sa Novak Đoković Fondacijom bila jedna od pet održanih disciplina ovogodišnjeg programa Maratona.

Posebna pažnja za ciljeve društvene solidarnosti i saradnje i ove godine je izražena kroz učešće osoba sa invaliditetom i brojnih poznatih ličnosti u Šetnji zadovoljstva, prilikom čega su učesnici nosili prigodno obeležene majice Beogradskog maratona.

„Novak Đoković Fondacija, kao organizacija čiji je osnivač višestruki najbolji sportista sveta, gaji veliko poštovanje prema Beogradskom maratonu, instituciji sporta, zdravlja, humanosti i društveno-korisnog uticaja koja već 35 godina dovodi svet u Srbiju i predstavlja je na najlepši mogući način. Partnerstvo sa Beogradskim maratonom za nas predstavlja inspiraciju i izuzetnu čast i veoma nam je drago što je on ove godine održan na Međunarodni dan porodice, koja predstavlja stub stabilnosti, pravilnog opstanka i razvoja svakog zdravog društva“, istakla je Maja Kremić, nacionalna direktorka Fondacije.

„Mi u Novak Đoković Fondaciji verujemo da obrazovanje i znanje treba da budu univerzalna i svima dostupna društvena dobra, jer ona ruše sve prepreke i razlike među ljudima i dozvoljavaju deci da sanjaju velike snove“, zaključila je Kremić.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

Sari: Ako SMS ode, što će biti teško, neće ostati u Italiji – Sportklub

Read Next

Moj summer body sa 3 kilograma viška je potpuno ok – WANNABE MAGAZINE