Šest pitanja koja treba da postavite sebi dok sređujete orman – WANNABE MAGAZINE

Kada se mučimo da zatvorimo svoj orman, dođe i vreme kada konačno rešimo da presečemo i sledeću subotu posvetimo samo njegovom sređivanju. Ali ga na kraju najčešće samo presložimo, jer nam ništa ne deluje “suvišno”. Zato vam u ovom tekstu predstavljamo 6 pitanja koja bi trebalo da postavite sebi kada se premišljate o sudbini nekog odevnog komada i koja će vam pomoći da što lakše donesete odluku.

1. Da li mi i dalje odgovara?

Hteli mi to ili ne, naše telo se vremenom menja. Nekada dođu stresne situacije zbog kojih izgubimo apetit i volju za hranom, nekad prosto dođe period (na primer zimski), kada se usled svih praznika i slava ugojimo. Male su šanse da ćemo hteti da zadržimo neki komad odeće koji nas asocira na dane kada nismo bili u najboljoj formi, a mnogo veće da ćemo kad se konačno nateramo da nešto promenimo, sebe nagraditi nekom novom majicom ili pantalonama. Ukoliko vam nešto trenutno ne odgovara, nije mu ni mesto u ormanu. Pronađite nekoga kome će stajati baš savršeno.

olena sergienko nPhVqChP1JI unsplash scaled e1618329042120 Šest pitanja koja treba da postavite sebi dok sređujete orman

2. Da li sam nosila ovo u poslednjih godinu dana?

Ukoliko niste, male su šanse da ćete to ikad više obući. Nema potrebe da se vezujemo za materijalne stvari, pa tako ni za odeću. Ako neki komad odeće skuplja prašinu u ormanu već više od 12 meseci, skupljaće još 12. Samo zauzima mesto za sve nove stvari koje tek čekaju da na njih lako potrošite teško zarađene pare.

3. Da li ću ikada ovo ponovo nositi?

Hm, ovo je zeznuto pitanje. Ne možemo da gledamo u budućnost, pa da znamo kako ćemo se osećati u vremenu koje tek dolazi. Nekad ne možemo da pripremimo odevnu kombinaciju za sutra ujutru, jer ne znamo u kakvom raspoloženju ćemo biti kada se probudimo, a kamoli nešto drugo. Ali, ovde poslušajte svoj instinkt. Ako vam on kaže da ovo definitivno više nikad nećete nositi, ni nećete. Kao i u ljubavi, i kod sređivanja ormana je često prvi instinkt ono što treba poslušati.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Da li je u vezi važno da imate ista interesovanja? – WANNABE MAGAZINE

Read Next

Kako nam život u online svetu utiče na život van njega – WANNABE MAGAZINE