Serija “Uvod u anatomiju” je upravo dobila 18. sezonu, a mi se pitamo da li nam je zaista potrebna – WANNABE MAGAZINE

Serija “Uvod u anatomiju” je najdugovečnija serija u svom žanru poznatijem kao “medical drama”. Sa svojih 17. sezona ona je ušla u istoriju, a sada kada je i na zvaničnom Instagram nalogu objavljeno da će serija biti obnovljena i za 18. sezonu, ona je oborila sve rekorde. Publika je podeljena na verne fanove koji se raduju, a i na bivše gledaoce koji se pitaju šta može da sačeka Meredith Grey posle pucnjave, pada aviona, požara, vremenskih nepogoda, bombaških napada, pritom, i preživljenog kovida (moramo priznati da je Shonda Rhimes uvek u trendu).

Zajedno sa 18. sezonom “Uvoda”, i spin-off serija “Vatrogasna stanica 19” najavila je da će imati 5. sezonu, mada, što se nas tiče nismo morali da gledamo ni prvu. Stalnim cross-overima, scenaristi su nas ucenili da moramo da pogledamo i seriju o vatrogascima, da bismo mogli da ispratimo i našu donedavno omiljenu seriju “Uvod u anatomiju”. Muž Mirande Bailey dobio je svoju priliku da zasija, ali serija je ipak više gledalaca odvukla od “Uvoda”, nego što je doprinela njegovoj gledanosti.

Nekada davno, pre nekih 8 sezona recimo, ova serija je bila razlog zašto smo jedva čekali četvrtak. Imali smo čak i ritual – petkom ujutru, sa Torenta skidamo “Uvod u anatomiju”, “Kako se izvući sa ubistvom” i “Skandal”, koje su se četvrtkom prikazivale na ABC televiziji u Americi. U svojim mlađim godinama, Meredith nas je zabavljala svojim izborima, a likovi sa kojima je započela bili su mnogo interesantniji i kompleksniji od ovih novijih koji su dovedeni da popune praznine.

Jake ženske likove poput Addison Montgomery i Callie Torres, nikako nisu mogle da zamene bledunjave ekszistencije poput Maggie Pierce koja se pojavljuje u ulozi (još jedne!) sestre centralnog lika. Pritom, tek što smo preboleli odlazak Dereka Shepherda i Marka Sloana, neizbežna sudbina koju diktira kreatorka serije, Shonda Rhimes, oduzela nam je i Alexa Kareva. Možda smo mogli da poverujemo da je Derek poginuo u saobraćnoj nesreći, a Mark u padu aviona, ali da je Alex napustio Joe zbog Izzie, na čije je postojanje zaboravio zajedno sa nama, u to nije uspela da nas ubedi.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Arteta ne skriva sreću: 10 godina nismo dobili ovde… – Sportklub

Read Next

Kako da prestanete da osećate krivicu što negujete svoje introvertne potrebe – WANNABE MAGAZINE