• December 9, 2023

Serija “Halston” od danas dostupna na Netflixu – dizajner koji je oblačio Lizu Minelli i Jackie Kennedy – WANNABE MAGAZINE

Roy Halston, ili modnoj industriji poznatiji samo kao Halston (kao što je Cher samo Cher ili… kako se uopšte zove Madonna?), bio je poslednja reč američke mode krajem 60-ih i 70-ih. Svako ko je prošao kroz Studio 54, a bio je neko i nešto u svetu šobiznisa – imao je njegovu kreaciju na sebi. Bio je zadužen za scensku odeću Lize Minelli, kao i za haljine Biance Jagger, ali i prepoznatljivi stil tadašnje prve dame Amerike – Jackie Kennedy. Generacije koje nisu čule za Studio 54, možda će prepoznati haljine koje je nosila Carrie Bradshaw u prvom delu kultnog filma “Sex & the City”, a koje je potpisala njegova modna kuća, Halston Herritage.

16. maja na Netfixovoj platformi, od kreatora serije “American Horror Story” i sage o ubistvu Giannija Versacea, stigla je serija “Halston”, koja će generacije koje još nisu stigle da dobace do sedamdesetih naučiti ko je bio čovek koji je definisao modu “disko” ere. Ova serija nam dolazi u pravo vreme – taman kada mere popuštaju, a noćni izlasci polako prestaju da budu apstraktni pojam.

Ewan McGregor u ulozi poznatog dizajnera

Poznati škotski glumac, koji se proslavio u ulozi Obi-Wan Kenobija u “Star Wars” sagi, kao i u ulozi Christiana u mjuziklu “Moulin Rouge”, ovog proleća na male ekrane (ili laptopove?) dolazi nam u ulozi modnog dizajnera Halstona. Retro glamur i hedonizam obučeni u uske haljine sigurno će nam prekratiti vreme dok čekamo film “House of Gucci“, a sem Halstona, u seriji se pojavljuju i druge zvezde koje su obeležile sedamdsete, poput pevačice Lize Minelli, dizajnerke nakite Else Peretti, koja je preminula u martu ove godine, kao i manekenke Karen Bjornson, koja je bila deo grupe modela koje je javnost zvala “Halsonettes”. One su pratile modnog dizajnera u stopu, a pored poznate nordijske plavuše, Karen, deo “ekipe” bila je i Anjelica Huston, ćerka američkog režisera Johna Hustona.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Kako da prestanete da vodite prazne razgovore – WANNABE MAGAZINE

Read Next

Gledali smo MTV Movie & TV nagrade – ovo su dobitnici i najbolje obučene zvezde sa dodele – WANNABE MAGAZINE