• December 4, 2023

Seks u eri globalne pandemije – šta se promenilo i kako da se opustimo sa novim partnerima? – WANNABE MAGAZINE

Dve godine je prošlo otkako živimo u globalnoj pandemiji i čini nam se da se još uvek nismo u potpunosti navikli na novonastalu situaciju. Pandemija je umnogome uticala na naše živote, perspektivu, rituale, mentalno stanje, međuljudske odnose…, a ono o čemu do sada nismo toliko govorili je njen uticaj na naše seksualne živote. Kada veliki deo vremena provodimo zabrinuti da ćemo se slučajno zaraziti ili zaraziti nekoga, naravno da izbegavamo svaki fizički dodir koji nije neophodan – pa kako onda da uživamo opušteno u seksu, kada je to najbliskiji kontakt koji sa nekime možemo imati? Bićemo kratki, nije lako. 

U zavisnosti od toga da li ste u vezi ili ne, vaš seksualni život mogao se promeniti na različite načine. U razgovoru sa prijateljima i kolegama došli smo do zaključka da se većini nas koji su singl broj seksualnih partnera smanjio, a seks je postajao sve ređi i ređi. Takođe, dešavalo se da su se pojedini upuštali u seksualne odnose sa bivšim partnerima, prijateljima ili ljudima koji su im poznatiji, pre nego novim osobama o kojima znaju malo. Sve više friends with benefits odnosa takođe može biti rezultat upravo pandemije i potrebe za sigurnošću. One night stand više nije toliko inetersantna niti primamljiva opcija, jer kako uopšte možemo znati sa kime je osoba sa kojom ćemo imati seks za veče bila u kontaktu, i kakav to svakodevni život vodi. Zavladao je opšti strah, koji je možda čak i dosegao nivo preteranosti, a strah umanjuje i naš libido i sveopštu želju za seksom.

Takođe, primetno je i da je masturbiranje među singl ljudima postalo učestalije i popularnije, možda upravo zbog manjka sigurnosti sa novim partnerom. Kada već sami sebe u sigurnosti svog doma (u kojem pritom provodimo daleko više vremena), zašto bismo se upuštali u riskantnu igru sa nekim nepoznatim? Jednostavno, većina ljudi trenutno bira sigurniju opciju, dok im se ne učini da su nekoga upoznali dovoljno dobro da se sa njime upuste u seksualni odnos.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Stvari koje samouverene žene u vezama rade drugačije – WANNABE MAGAZINE

Read Next

Vremenska prognoza – 31. januar