Šaras o Vasi: MVP EL, finala i šampion Evrope – šta drugo? – Sportklub

Trener Barselone Šarunas Jasikevičijus govorio je na konferenciji za medije posle poraza u finalu Evrolige od Efesa o greškama svog tima, ali i o najkorisnijem igraču lige i finala Vasiliju Miciću.

„Prvo, čestitam Efesu i Erginu na osvajanju Evrolige. Mnogo detalja kao i uvek je odlučilo utakmicu ovog nivoa, nismo uradili ono što smo se dogovorili, dozvolili smo lake poene Efesu, tokom većeg dela utakmice nismo pratili plan, generalno kada smo se vratili u utakmicu u četvrtoj četvrtini napravili smo dve ključne greške koje su nas koštale šest poena. Ne želim da sebe dovedem u nevolju, nisam srećan zbog nekih stvari koje se tiču Evrolige, ali ne možemo to tako da ostavimo. U isto vreme ponosan sam na svoj tim, kako smo se ponašali ove godine, želim da radimo na detaljima, o tome pričamo cele sezone, za mene je sve jasno – detalji osvajaju titulu. Neke detalje smo mogli mnogo mnogo bolje.

Micić? Šta drugo da kažem nego da je jedan on najboljih, MVP Evrolige, MVP finala, osvajač Evrolige. To sve govori,“ rekao je Šarunas i nastavio o Niku Kalatesu koji je uprkos povredi u polufinalu igrao u finalnom duelu:

„Nik Kalates je ratnik, nema sumnje da će preduzeti sve što treba da bude na terenu, on je bio tu, nije imao sjajno veče, hajde da ne zaboravimo šta je uradio u polufinalu, kakav je on igrač. Sve dok hoda, biće na terenu, daće nam onoliko minuta koliko nam treba. Nije me iznenadilo to što je bio na terenu večeras“.

Novinare je zanimalo i kako će Šaras razmišljati o ovom duelu sa određene vremenske distance.

„Ne znam kako da odgovorim na to pitanje, za dva meseca ću biti na odmoru. Pitate me zašto smo izgubili? Rekao sam već, zbog detalja. Rizikovali smo negde više, a negde manje nego što treba“.

Efes je pobedom nad Barselonom osvojio prvu titulu šampiona Evrope u istoriji kluba.

[embedded content]

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

Budućnost osvojila duplu krunu – Sportklub

Read Next

Finiks srušio šampiona u Los Anđelesu i izjednačio na 2-2 – Sportklub