Šampion pao u Zavjirču, blistali Kovačević i Atanasijević – Sportklub

Odigrano je i treće kolo poljske Plus lige. U derbiju, reprizi poslednjeg polufinala plej-ofa, Varta je u Zavjirču savladala šampiona ZAKSU sa 3:1 u setovima, čime je upisala i treću pobedu u novoj sezoni.

U taboru „žuto-zelenih“ blistao je Uroš Kovačević sa 24 poena (51 % napada, 3 bloka i 2 asa), ali je za MVP-ja susreta proglašen Bartoš Kvolek, koji je dodao 20 (70 % napada i jedan blok).

ZAKSA je doživela prvi poraz u novoj sezoni i pored 21 poena Lukaša Kačmareka.

Rešovija je u novoj sezoni zaigrala mnogo bolje, u odnosu na prošlu. Crveno-beli su sa 3:1 savladali Šlepsk Malov Suvalki, uz 19 poena novajlije Toreja Defalka. U poraženom timu 17 poena osvojio je mladi srpski as Miran Kujundžić.

Još jedan sjajan meč odigran je u Nisi, gde je domaći Stal otkinuo bod favorizovanom Belhatovu – 2:3. Atanasijević sa 26 (75 % napada) i Bjenjek sa 24 poena, predvodili su goste do važne pobede. Na drugoj strani vredno je istaći partije Vasima Ben Tare (22 poena), Kamila Kvasovskog (16) i Mihala Gjeržota (14).

SKRA Belhatov
Foto: Stal Nysa

Bjelsko Bjala je stigla do prve pobede, i to protiv Čarni Radoma (3:2), uz 25 poena Džejka Hejnsa. Olštin je pregazio Katovice (3:0). Karol Butrin je osvojio 20 poena, a Moric Karlicek 15.

Projekt Varšava je savladala Barkomi Kažanji Ljvov sa 3:2, uz 23 poena Igora Grobelnog i 19 Linusa Vebera. Za Ukrajince, Vasilij Tupčij je dodao 22 poena.

Jastržebski je kao gost savladao LUK Lublin sa 3:1, a Stefan Bojer je osvojio 22 poena. Tomaš Fornal je dodao 15, a Trevor Kleveno 12. Kod domaćih, Vojčeh Vlodarčik je upisao 19 poena, a Nikolas Šeršen 17.

Posle nepunog trećeg kola vode Rešovija i Jastržebski sa po 9 bodova, Varta iz Zavjirča ima osam, a Stal Nisa sedam. SKRA je na petoj poziciji sa šest bodova, koliko ima i šestoplasirana ZAKSA.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

Pogledajte najlepše golove 9. kola Bundeslige – Sportklub

Read Next

Jesenja manifestacija – vreme za početke – WANNABE MAGAZINE