Samo nastavite, čak i bez nade – WANNABE MAGAZINE

Nada vam nije potrebna da biste preživeli. Možete nastaviti i kroz beznađe – čak i kad sumnjate da imate ono što vam je potrebno da preživite još jedan dan. I ranije ste se tako osećali i to nije bila istina, dokazali ste da ste sposobni da preživite. Iznenadili ste sebe tada, učinićete to ponovo. Nastavite samo da se krećete napred. Teturavo, lagano, nesigurni korak, po nesigurni korak.

Nastavite, iako ste pogrešili. Ne gubite vreme sažaljevajući sebe. Sve dok rastete iz iskustva i trudite se da budete bolji, imate razloga da se ponosite sobom. Vi ste samo čovek. Nećete uvek reći pravu stvar u pravom trenutku. Sigurno ćete se spetljati i pogrešiti opet. Pašćete. Očajavaćete. Ali, samo ćete ustati i nastaviti. Udaljiti se od neuspeha, ostaviti ih u prošlosti, dati sebi šansu.

Nastavite, čak i ako osećate da ste potpuno sami. Ima više ljudi na ovom svetu kojima je stalo do vas, nego što mislite. Čak i ako ste se izgubli na putu (više puta), iza ugla ima još stvari koje čekaju da ih otkrijete i dosegnete. Vi ste vredni pažnje i naklonosti i bezuslovne ljubavi. Na kraju ćete pronaći svoje ljude. Oni su tamo i verovatno se osećaju izgubljeno kao i vi trenutno. Ali, kada se okupite, sve će biti u redu.

Nastavite, iako ste beznadežni. Ne odustajte od sebe, jer ste prepuni potencijala. Predodređeni ste za dobrotu i lepotu, ali morate ostati dovoljno dugo – da ih doživite. Iako odustajanje deluje toliko lakše, toliko primamljivo, kao večni mir, dugujete sebi da nastavite. Možda je teško danas. Sutra može biti i teže. Ali, na kraju, preživeti dan više neće predstavljati borbu. Pronaći ćete ono što vredi življenja, truda, nastavljanja. Ponovo ćete biti srećni i puni optimizma. Ponovo ćete se nadati i verovati.

Nastavite kroz teška vremena. Život neće uvek biti zabavan i uzbudljiv. Na vašem putu će biti mnogo prepreka. Biće trenutaka kada ćete osećati kako se sve uklapa, potvrđuje i manifestuje i biće trenutaka će se sve raspadati i ništa neće imati smisla. To je normalno. To je ono što se dešava kad ste čovek.

Nastavite, i kada niste sigurni šta želite od sebe, od života, od ovog sveta. Čak i kada osećate da ne postoji ništa što bi vas moglo usrećiti. Zapamtite, to kako se osećate je prolazno. Tako se osećate sada, dok ne počnete da se osećate drugačije. A biće drugačije. Neprijatno na drugačiji način. Ne toliko neprijatno. Zatim će biti prijatno. Ne onako kako ste očekivali, ali možda mnogo bolje. Drugačije. Samo morate da odlučite da brinete o sebi. Da uložite napor u sledeći korak. Da vam bude bolje, jer zaslužujete da budete dobro.

Nastavite, čak i kada ste iscrpljeni. Zapamtite, snaga ne znači nabacivanje lažnog osmeha i postizanje svega na vašoj listi obaveza. Ponekad je snaga jednostavno ustati iz kreveta ujutru i pripremiti sebi dobar obrok. Ponekad je snaga istuširati se, kad jedino želite da se sklupčate i nastavite da spavate. Ako ne možete da uradite ništa veliko, počnite od malih stvari. Ako ne možete da uradite male stvari i to je u redu. Ponekad vam treba pauza u ritmu života. Morate se odmoriti, morate napuniti baterije. Ali, takođe, morate verovati u sebe. Morate se sabrati i nastaviti dalje.

Naslovna fotografija: instagram.com/parisianamour

Brankica Milošević

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

POSAO: Tražimo SOCIAL MEDIA MANAGERA povodom pokretanja novog web magazina – priključi se WANNABE MEDIA timu! – WANNABE MAGAZINE

Read Next

Filip Kostić uništio Barsu: Dva gola i asistencija Srbina na “Nou Kampu” za prolaz Ajntrahta