• December 9, 2023

Sa srpskom vozačkom dozvolom sada možete da vozite i u Kini

Sporazum o uzajamnom priznavanju i zameni vozačkih dozvola između Srbije i Kine biće olakšano rešavanje tog važnog pitanja, kako za srpske državljane u Kini, tako i za Kineze koji žive i rade u našoj zemlji

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin održao je video sastanak sa državnim savetnikom – ministrom javne bezbednosti Narodne Republike Kine Džao Kedžijem, na kome je potpisan Sporazum o uzajamnom priznavanju i zameni vozačkih dozvola između dve države.

Sporazumom će biti olakšano rešavanje tog važnog životnog pitanja, kako za srpske državljane koji žive i rade u Kini, tako i za kineske državljane u Srbiji.

Ovim sporazumom, srpskim državljanima koji rade u NR Kini biće omogućena zamena srpske za kinesku vozačku dozvolu, bez polaganja vozačkog ispita, za određene kategorije vozila.

Sporazum će omogućiti, ne samo skraćenje procedura i lakše obavljanje profesionalnih i privatnih obaveza, već će građani Srbije moći da uštede sredstva potrebna za polaganje vozačkog ispita i dobijanje vozačke dozvole, rekao je Vulin.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Kreće obračun sa svima koji dele neproverene informacije: Facebookova “seča” lažnih vesti!

Read Next

Zašto nam 8 “giga” RAM-a više nije dovoljno i zašto proizvođači i dalje insistiraju na toj količini