• February 27, 2024

Sa Maison&Objet u Parizu odneli biste sve – WANNABE MAGAZINE

Kad smo kod dizajna, pruge su patern koji je možda obeležio ovaj sajam. Verovatno će i narednu sezonu. Nije bilo bar jedne opcije dekorative, plažnog programa, posuđa ili druge izložene kategorije bez ovog dezena. U svim bojama, a najčešće letnjim: žuto-bela, plava-bela, crvena-bela.

Jedna od zapaženijih inovacija, kada je kućna dekorativa u pitanju, jeste 3D štampa objekata, u ovom slučaju posebno vazi koje su pored spoljnog štampanog dela imale i unutrašnji stakleni umetak za vodu. Od austrijskog Sheyna ili Recozy brenda, recimo, svaki komad je autentičan na svoj način.

Kada je u pitanju materijalizacija, i dalje samo prirodno i organsko, ali i kada je u pitanju taktilnost, ali i vizuelnost, tu je i soft momenat. Kamen, mermer, drvo i drugi prirodni materijali dominiraju i dalje kada je u pitanju deco dizajn.

Skoro svaki brend kućne dekorative ima i crnu i belu kolekciju, očigledno je to MUST. Ali ono što je dominiralo ove godine su sve boje. I to što jače, življe i hrabrije. Poput fluoroscentnih 3D štampanih vaza ili keramičkih višebojno drečavih ćupova i vaza.

Dizajn patern je uvek trend, samo što su se ovde mogle videti i grafički naprednije, svežije i hrabrije verzije, raznih pravaca. I nadamo se da će ih biti što više u enterijeru ove godine.

I bitan moment ove godine su inovacije. U vidu pomenutih već 3D štampanih vaza koje mogu da menjaju i boju, preko papirnih vaza, do novih i drugačijih materijala u upotrebi u kuhinji i van nje, drugačijeg pakovanja za pojedine kategorije.

I dok se sležu utisci sa ovog sajma koje je jedino moguće poneti sa njega, ostatak naših misli već obrađuje činjenicu da je isti sajam opet u septembru ove godine à Paris.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Bili smo na premijernom događaju u Porsche Experience Centru: Ekskluzivno predstavljen HONOR Magic V2 – najtanji sklopivi pametni telefon koji stiže u Evropu

Read Next

Раст привреде, пад инфлације и каматних стопа – шта нас све очекује на макроекономском плану у 2024. години