Connect with us

Lifestyle

Ružičasti pun Mesec – vreme transformacije za svaki horoskopski znak

Published

on

Ružičasti pun Mesec je jedan od najiščekivanijih nebeskih događaja u godini, jer podstiče transformaciju, duhovni rast i slavljenje životnih zadovoljstava. Pojavljuje se svake godine u aprilu donoseći priliv energije duhovne moći. Dvadeset i trećeg aprila 2024. godine ova lunacija se odvija u znaku Škorpije i može podstaći izlazak dubokih emocija na površinu. Možda ćete osetiti želju da „skinete staru kožu“ i prihvatite novi početak, ili ćete razmišljati o svojim najdubljim željama i strastima. Ovo je vreme da se fokusirate na lični rast i samootkrivanje, jer Škorpija podstiče zaranjanje u unutrašnji svet.

Mistični ružičasti pun Mesec u Škorpiji pojačava intuiciju i psihičke sposobnosti, što će vam pomoći da koristite unutrašnju mudrost i steknete dublje razumevanje sebe i sveta oko sebe. U ovom periodu možete otpustiti ono što vam više ne služi i prigrliti moć da upravljate svojim životom, negujete sebe i produbljujete veze sa ljudima do kojih vam je stalo.

Ovu moćnu energiju ćete najbolje iskoristiti ako je usmerite u postavljanje namera za lični rast i duhovni razvoj – povežite se sa prirodom i obiljem energije koja vas okružuje, obraćajući pažnju na ono što imate, umesto da žalite zbog onog što nemate.

Šta ružičasti pun Mesec donosi svakom horoskopskom znaku

Ovan

Ovogodišnji ružičasti pun Mesec vas podseća da samootkrivanje može biti istovremeno uzbudljivo i zastrašujuće, ali neophodno je da napravite korak ka rastu i samoprihvatanju. Umesto da gušite izazovna osećanja, previđate crvene zastavice u odnosima, primetite ih i zabeležite u dnevnik. Razgovarajte o njima sa prijateljem od poverenja ili terapeutom i budite iskreni prema sebi, kako biste objektivno procenili svoju trenutnu situaciju.

Bik

Postavite čvršće granice i pazite koga puštate u svoj unutrašnji krug – ružičasti pun Mesec u znaku Škorpije obasjava vaše najbliže veze, platonske i romantične. Bilo da želite da se povežete sa nekim na dubljem nivou, preispitate svoje ciljeve sa poslovnim partnerom ili odnos sa bliskim prijateljem, ova luminacija vam daje moć da se bavite osnovnim problemima i zajedno radite na njima. Zaronite ispod površine i stvorite prostor za iskrene razgovore – ne plašite se svoje ranjivosti!

Blizanci

Prihvatite jednostavnost i otpustite distrakcije – pun Mesec može doneti neželjene poremećaje u vašu svakodnevicu, ali to ne znači da treba da izgubite iz vida svoje ciljeve. Prevaziđite uznemirenost razmišljajući o svojoj strategiji produktivnosti – kako da radite pametnije (a ne više) i o tome kako posao utiče na vaše zdravlje. Budite fleksibilni i pronađite kreativne načine da pojednostavite svoje obaveze i organizujete svoje vreme tako da ne budete preopterećeni. Manje je više!

Rak

Ako ste poslednjih meseci bili povučeni i osećali se zaštićeno u svom oklopu – u okruženju svog doma – ružičasti pun Mesec vas poziva da se povežete sa svojom radošću i svetom oko sebe. Bilo da se spremate da prezentujete projekat u koji ste uložili mnogo vremena i energije, ili da se vratite na dejting scenu nakon duže pauze, ova luminacija oživljava vaše samopouzdanje da prebrodite svoje nesigurnosti i oklevanje.

Lav

Ovaj senzualni pun Mesec poziva vas da date prioritet svom emocionalnom blagostanju i oslobodite se nepotrebnog prtljaga. Podržite svoju transformaciju brigom o sebi, vođenjem dnevnika, odlaskom na terapiju, provođenjem vremena u kontemplaciji… Takođe, ovaj period je idealan ako planirate da preuredite svoj životni prostor ili da se preselite i stvorite prijatno i udobno okruženje za sebe i svoje najmilije.

Devica

Ružičasti pun Mesec u znaku Škorpije aktivira vašu oblast komunikacije, kratkoročnih putovanja i učenja – odlično je vreme da se povežete sa prijateljima iz detinjstva i rođacima sa kojima sada imate mnogo toga da podelite. Ako završavate program edukacije ili se spremate za dugoočekivano putovanje, uzbuđeni zbog novih tema i istraživanja novih mesta, vodite računa o nivoima energije – uravnotežite aktivnost i odmor, da ne biste sagoreli. Radite stvari jednu po jednu i ne razmišljate previše unapred.

389A6645 1 Ružičasti pun Mesec – vreme transformacije za svaki horoskopski znak

Džemper: Lindex, Farmerke: Hugo, Ogrlica: Swarovski

Pročitajte i ovo: Evo šta nam donosi Venera u znaku Ovna

Vaga

Verujte u sebe i svoju sposobnost da činite velike stvari, dok lekoviti ružičasti pun Mesec obasjava vaš sektor prihoda i sopstvene vrednosti. Bilo da se zalažete za povećanje plate, oslobađate od potrebe za spoljnom validacijom ili učite da održite svoje emocionalne granice, ovaj introspektivni period vas podstiče da živite u skladu sa svojim vrednostima i ulažete u sebe. Verujte da imate snagu i mudrost da upravljate svime što vam se nađe na putu – imajte poverenja u sopstvenu otpornost.

Škorpija

Sa ovom važnom luminacijom u vašem znaku, spremni ste da iskoristite transformativnu energiju za svoje najveće dobro. Možete promeniti svoj izgled, uložiti u projekat strasti i dati prioritet svom ličnom razvoju, bez obzira na mišljenja i stavove drugih. Bilo da se radi o otpuštanju ograničavajućih uverenja, oslobađanju od loših navika ili opraštanju grešaka iz prošlosti, ovaj moćni pun Mesec vas podseća da treba da priznate i slavite svoj napredak. Izrazite zahvalnost za sve što ste prevazišli i stekli na svom putovanju i ne dozvolite da sumnje drugih utiču na vas.

Strelac

Ružičasti pun Mesec obasjava vašu dvanaestu kuću samoće i samoisceljenja. Vreme je da napravite korak unazad i istražite dubine svog unutrašnjeg sveta, za samorefleksiju, duhovni rast i isceljenje. Možete se osećati inutuitivnije i povezanije sa svojim snovima i podsvesnim umom – ne plašite se da prihvatite samoću i istražujete svoju unutrašnju mudrost. Verujte procesu i verujte da će vas rad na sebi dovesti do pozitivnih transformacija u svim oblastima života.

Jarac

Ružičasti pun Mesec je u vašem sektoru prijateljstva i možete osećati snažnu želju da se pridružite nekoj grupi ili organizaciji, koja je u skladu sa vašim vrednostima i interesovanjima. Takođe, podstaknuti ste da napustite toksična prijateljstva ili veze koje više ne služe vašem dobru i okružite se ljudima koji vas podižu i podržavaju. Razmislite o pronalaženju mentora ili trenera, koji će vas voditi na vašem putu – ne oklevajte da tražite pomoć i podršku koji su vam potrebni!

Vodolija

Ružičasti pun Mesec je u vašoj desetoj kući karijere i imidža u javnosti – možete želeti i nastojati da budete prepoznati po svojim jedinstvenim talentima i veština. Važno je da više vodite računa o svom prisustvu na mreži – ažurirajte svoje podatke, obnovite lični brend i umrežite se sa profesionalcima koji migu da podrže razvoj vaše karijere, jer energija ove luminacije može privući više prilika za uspeh. Reflektori su upereni u vas – blistajte, velike stvari se spremaju!

Ribe

Ova transformativna luminacija odvija se u vašem sektoru obrazovanja, slobode i avanture – možete biti podstaknuti da proširite svoje znanje i istražite nove horizonte. Ovo je sjajno vreme da upišete novi kurs, otputujete na neko novo mesto, ili se posvetite intelektualnoj ili duhovnoj potrazi. Takođe, možete biti zainteresovani da se povežete sa ljudima različite kulture i porekla, jer energija ružičastog Meseca olakšava međukulturalnu komunikaciju. Izađite iz svoje zone komfora i oslobodite se prošlosti!

Pročitajte i ovo: Rituali manifestovanja koje treba da praktikujete – prema horoskopu

Naslovna fotografija: WANNABE Media

Brankica Milošević

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Continue Reading

Lifestyle

Menstruacija je i dalje tabu: Kompanija dm predstavila rezultate međunarodnog istraživanja o menstrualnom ciklusu

Published

on

By

Menstrualni ciklus još uvek je neprijatna tema za razgovor za više od polovine anketiranih pripadnica ženskog pola, zaključak je velikog međunarodnog istraživanja o menstruaciji koje je predstavila kompanija dm drogerie markt. Ovo opsežno istraživanje drogerijski lanac sproveo je povodom borbe protiv menstrualnog siromaštva u svim zemljama koncerna, ali i sveobuhvatne kampanje Žensko zdravlje čiji je glavni fokus ove godine upravo menstrualno zdravlje žena.

Rezultati su dobijeni na osnovu 6.000 ispitanih devojaka i žena na temu menstruacije, uzrasta između 16 i 50 godina u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Italiji, Hrvatskoj, Austriji, Rumuniji, Slovačkoj, Sloveniji, Češkoj i Mađarskoj.

U Srbiji, pokazuju ovi rezultati, čak 52% njih smatra da menstruacija predstavlja neprijatnu temu za razgovor. Šezdeset posto ispitanih žena u ostalim državama gleda na menstruaciju kao na „tešku“ temu. Pre svega, zato što se o njoj još uvek ne priča dovoljno i zato što je tabu nastao od prirodnog procesa, koji devojčice u mladosti čini nesigurnim i ima značajan uticaj na njihov doživljaj sopstvenog tela. Svaka treća anketirana žena nije bila uopšte ili dovoljno informisana o prvoj menstruaciji i to uprkos činjenici da svaka provede u proseku 2.000 dana sa menstrualnim krvarenjem tokom života.  

vizual za saopstenje korpologo 2000x1414px Menstruacija je i dalje tabu: Kompanija dm predstavila rezultate međunarodnog istraživanja o menstrualnom ciklusu

„S obzirom na to da većinu naših kupaca čine žene, naša dužnost je da ukažemo na izazove sa kojima se mnoge od njih svakodnevno suočavaju i podignemo svest o istim. Teme poput menstrualnog ciklusa i siromaštva imaju značajan uticaj na zdravlje, samopouzdanje i život žena, zato nam je drago što zahvaljujući ovom istraživanju možemo preciznije da mapiramo na koje sve načine možemo da budemo tu za njih i dodatno ih osnažimo. Nakon dugoročnog umanjenja cena Jessa uložaka kao i projekata posvećenih unapređenju ženskog zdravlja koje ćemo podržati kroz konkurs „{ZAJEDNO} jedni za druge!“, sledi i niz donacija koje ćemo usmeriti ka najugroženijim kategorijama žena i devojčica. Takođe, radujemo se i drugoj sezoni letnjeg dm Podcasta, koja će se baviti tematikom ženskog zdravlja na edukativan i zanimljiv način“, rekla je Svetlana Jovanović Mitić, resorna menadžerka marketinga i komunikacija, dm Srbija i Severna Makedonija.    

Tegobe i ograničenja

Ukupno 74 posto žena navodi bolove u stomaku, grčeve, glavobolju i sl. kao najčešće fizičke tegobe tokom menstruacije. Kod gotovo istog broja žena, osećaju nelagodnosti doprinosi i strah od gubitka krvi u javnosti (69%). Za žene između 30 i 39 godina, ovo predstavlja još veći problem od fizičkog bola. Emocionalne tegobe se češće javljaju kod žena mlađih od 40 godina, a kako bi to sprečile, ispitanice se prvenstveno oslanjaju na lekove, kao i na odmor i opuštanje. Iako stručnjaci često preporučuju sportske aktivnosti, svaka treća žena ih izbegava tokom menstrualnog perioda. Takođe, 27 posto ispitanih žena izbegava i društvene kontakte, a to se posebno odnosi na mlađe generacije.

Odabir menstrualnih proizvoda i finansijski izazovi

Više od polovine žena se izjasnilo da cena igra važnu ulogu prilikom odlučivanja o kupovini – pre svega žene mlađe od 40 godina ističu ovaj aspekt. Proizvodi za menstruaciju se uglavnom biraju na osnovu aspekta „ne sadrži“ (62%), što implicira da je ispitanicama važno da se koriste proizvodi bez hemikalija ili sintetičkih aditiva kao što je parfem. Održivost igra sporednu ulogu (24%) – za mlade žene ovo pitanje je važnije nego za starije.

Kampanja „Zajedno protiv menstrualnog siromaštva“ 

Nesporno je da besplatni menstrualni proizvodi na radnim mestima kao i u zdravstvenim i obrazovnim ustanovama mogu doprineti da se menstruacija učini „opipljivijom“ i samim tim prihvatljivijom temom. Međutim, 68 procenata ispitanica u Srbiji kaže da nikada do sada nisu primetile besplatne menstrualne proizvode u javnim prostorima. 

Sa ciljem da podigne svest o ovoj tematici i doprinese smanjenju menstrualnog siromaštva u našoj zemlji, dm drogerie markt je početkom 2024. dugoročno dodatno umanjio cene uložaka i tampona Jessa u okviru koncepta UVEK POVOLJNO. 

Takođe, drogerijski lanac je u okviru sveobuhvatne kampanje Žensko zdravlje najavio i novu sezonu dm Podcasta tokom letnjih meseci, koji će na edukativan i način, uz relevantne sagovornike i eksperte, predstaviti značajne teme i pitanja koja se odnose na poboljšanje fizičkog, mentalnog i menstrualnog zdravlja žena.

Ova inicijativa deo je šireg društvenog angažovanja kompanije u celom regionu, pa će svaka zemlja u kojoj dm posluje sprovoditi razne akcije u smeru očuvanja zdravlja žena i smanjenja menstrualnog siromaštva. Uz brojne i kontinuirane aktivnosti posvećene ženskom zdravlju, dm Srbija je drugu godinu zaredom pokrenuo i konkurs u okviru kog će podržati projekte posvećene unapređenju ove oblasti pod nazivom „{ZAJEDNO} jedni za druge!“. 

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Continue Reading

Lifestyle

Čipka je postala seksi – a mi smo izabrali 10 najlepših komada sa domaćeg tržišta

Published

on

By

Da li ste primetili: čipkasti odevni komadi se ponovo uveliko nose, a izgledaju seksepilnije nego ikad pre! Čipka se iznenada vratila u modu, a kako je u pitanju klasičan i romantičan materijal, nije ni čudo da se ponovo pojavljuju inovativni načini da je nosite.

Trend čipke u 2024. ima mnogo sličnosti sa no pants trendom od prošle godine – čipkasta prozirna midi-suknja je preplavila Instagram, a pre toga smo je spazili na revijama za proleće/leto 2024, modnih kuća Erdem i Carolina Herrera. Postoji toliko drugih načina da se nosi ova fantastična tkanina ukoliko vam vidljivost donjeg veša nije prihvatljiva.

Izgleda da je čipkasta haljina preko farmerki popularna opcija među street style zvezdama, obično dopunjena sportskim patikama. Čipka je takođe idealna tkanina za slojevite autfite, kako biste stvorili eklektičan look sa više tekstura.

Čipka oličava ženstvenu estetiku i istoriju veštog ženskog rada koji je dugo bio potcenjen. Lepota tkanine oličava se u njenim brojnim protivrečnostima. Uprkos tome što je delikatna i romantična, čipka može biti statement materijal. Može biti koketna i dopadljiva u vidu haljina, ali i seksi u vidu donjeg veša.

Čipka se oduvek povezivala sa sofisticiranošću i romantikom, ali sada se vraća u svakodnevno odevanje, jer ova vanvremenska tkanina više nije ograničena na donje rublje i svečane prilike.

Ukoliko ove sezone želite da je nosite, mi smo high street ponudi pronašli 10 različitih odevnih komada – i verujemo da ćete na ovoj listi pronaći makar jedan koji vam se dopada.

Čipkasti odevni komadi: 10 predloga sa domaćeg tržišta

Mango čipkasta prozirna košulja

Počinjemo sa odevnim komadom koji je istovremeno boho i seksi. Mango prozirnu košulju možete nositi i na sve festivale tokom leta.

c1 Čipka je postala seksi a mi smo izabrali 10 najlepših komada sa domaćeg tržišta

Bershka čipkasti bodi sa otvorenim leđima

Crna čipka je neosporno seksi i rezervisana je za najluđe noći, tako da ćete ovaj Bershka bodi nositi na mnoge žurke predstojećih meseci.

c2 Čipka je postala seksi a mi smo izabrali 10 najlepših komada sa domaćeg tržišta

Diesel denim top sa čipkom (Fashion&Friends)

Denim top modne kuće Diesel ima porub u vidu čipke, koji spaja dva kontrasta – robustni džins i delikatnu čipkastu tkaninu.

c3 Čipka je postala seksi a mi smo izabrali 10 najlepših komada sa domaćeg tržišta

H&M čipkasta slip haljina

Za coquette izgled ovog leta, izaberite H&M haljinu u bledoroze nijansi, jednostavnog kroja. Sjajno će izgledati uz letnje čizme.

c4 Čipka je postala seksi a mi smo izabrali 10 najlepših komada sa domaćeg tržišta

Liu Jo teksas košulja sa čipkastim rukavima (Fashion&Friends)

Liu Jo košulja spaja cowboy estetiku sa romantičnom čipkom na rukavima, tako da će vam sigurno biti zabavno da stilizujete ovaj neobičan komad.

c5 Čipka je postala seksi a mi smo izabrali 10 najlepših komada sa domaćeg tržišta

Lindex čipkasta haljina 

Haljina za letnje vrućine, za putovanja koja vas čekaju, ali i za lagano vikend popodne koje provodite u gradu. Boho moda se vratila, a ovaj model je oličava.

 Čipka je postala seksi a mi smo izabrali 10 najlepših komada sa domaćeg tržišta

Zara čipkasta asimetrična prozirna suknja

Seksi Zara prozirna suknja će vam dobro doći na letovanju, ili gde god se budete zaputili na kupanje – a čipkasta tkanina joj donosi trendi look.

c7 Čipka je postala seksi a mi smo izabrali 10 najlepših komada sa domaćeg tržišta

Twinset haljina sa porubom od čipke (MiaMaya)

Na našoj listi našao se i jedan poslovni odevni komad: midi-haljina crne boje sa porubima od čipke, izuzetno praktična i otmenog dizajna.

c9 ezgif.com webp to jpg converter Čipka je postala seksi a mi smo izabrali 10 najlepših komada sa domaćeg tržišta

Zara čipkasta košulja kraktih rukava i čipkaste pantalone

Co-ord setovi su uvek atraktivni i praktični, jer vam brzo daju kompletiran autfit. Ovaj set iz Zare možete nositi na moru, ali i u gradu, kad vam prilika dozvoli.

c8 Čipka je postala seksi a mi smo izabrali 10 najlepših komada sa domaćeg tržišta

Stradivarius čipkasti top sa trakama

“Kopenhagen” bluze su prolećni trend, a u Stradivariusu smo našli i top sa prednjim trakama, koji je romantičan i seksepilan letnji izbor.

c10 Čipka je postala seksi a mi smo izabrali 10 najlepših komada sa domaćeg tržišta

Pročitajte i ovo: Zagolicajte maštu: Senzualni odevni komadi prozirnih tekstura iz domaće ponude

Naslovna fotografija: instagram.com/audreyafs

Božica Luković

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Continue Reading

Lifestyle

Trijumf snažnih ženskih likova: Ovo su dobitnici nagrada na Kanskom filmskom festivalu 2024.

Published

on

By

Kanski festival 2024. doneo je brojna iznenađenja i uspehe, posebno za filmove koji se fokusiraju na ženske likove i priče. Najveće priznanje festivala, Zlatna palma za najbolji film, pripala je Seanu Bakeru za film “Anora”. Ova romantična priča o egzotičnoj plesačici (Mikey Madison) i bogatom sinu ruskog oligarha (Mark Eydelshteyn) osvojila je srca žirija i publike. Baker, koji je poznat po filmovima “The Florida Project” i “Red Rocket”, posvetio je nagradu svim seksualnim radnicima, naglašavajući važnost filmskog iskustva u bioskopu.

Kanski festival 2024: Najvažniji trenuci i pobednici

Posebnu pažnju ove godine privukao je hrvatski reditelj Nebojša Slijepčević, čiji je “Čovek koji nije mogao da ćuti” osvojio Zlatnu palmu za najbolji kratki igrani film. Ova dirljiva priča istražuje teme slobode govora i ličnog integriteta, čime je Slijepčević postao jedan od najznačajnijih reditelja iz regiona na svetskoj sceni.

Program je vodila francuska glumica Camille Cottin, dok je žirijem predsedavala Greta Gerwig, sa većinom ženskih članova uključujući španskog reditelja Juana Antonia Bayonu, tursku glumicu i scenaristkinju Ebru Ceylan, italijanskog glumca Pierfrancesca Favina, američku glumicu Lily Gladstone, japanskog reditelja Hirokazua Kore-edu, libansku glumicu i rediteljku Nadine Labaki i francuske zvezde Evu Green i Omara Sya.

Veliku nagradu festivala (Grand Prix) osvojila je Payal Kapadia za film “All We Imagine as Light”. Prvi indijski film u takmičarskom programu nakon 30 godina, istražuje veze između tri žene različitih generacija i klasa u Mumbaju.

[embedded content]

[embedded content]

Najbolji scenario pripao je francuskoj rediteljki Coralie Fargeat za horor film “The Substance”, dok je nagradu za najbolju glumicu podelio žiri za ansamblski nastup u filmu “Emilia Pérez”, koji je režirao Jacques Audiard. Ovaj muzički film, čija je radnja smeštena u Meksiko, priča o šefu kartela koji se preobražava u ženu, a u glavnim ulogama su Zoe Saldaña, Selena Gomez i Karla Sofía Gascón.

Nagradu za najboljeg glumca dobio je Jesse Plemons za ulogu u filmu “Kinds of Kindness”, dok je posebna nagrada uručena iranskom reditelju Mohammadu Rasoulofu, koji je prisustvovao festivalu uprkos velikim rizicima zbog političkih pritisaka u svojoj zemlji.

Nagradu za najbolju režiju osvojio je portugalski reditelj Miguel Gomes za film “Grand Tour”, dok je Camera d’Or za najbolji debitantski film pripala Halfdanu Ullmanu Tondelu za “Armand”. Specijalno priznanje dobio je film “Mongrel”, u režiji Chianga Weia Lianga i Youa Qiaoa Yina.

Lista dobitnika Kanskog festivala 2024.

Zlatna palma za najbolji film

Sean Baker za “Anora”

Zlatna palma za najbolji kratki igrani film

Nebojša Slijepčević za “Čovek koji nije mogao da ćuti”

Velika nagrada (Grand Prix)

Payal Kapadia za “All We Imagine as Light”

Nagrada za najbolji scenario

Coralie Fargeat za “The Substance”

Nagrada za najbolju glumicu

Ansambl iz filma “Emilia Pérez” (Zoe Saldaña, Selena Gomez i Carla Sofía Gascón)

Nagrada za najboljeg glumca

Jesse Plemons za “Kinds of Kindness”

Posebna nagrada

Mohammad Rasoulof za “The Seed of the Sacred Fig”

Nagrada za najbolju režiju

Miguel Gomes za “Grand Tour”

Camera d’Or za najbolji debitantski film

Halfdan Ullman Tondel za “Armand”

Specijalno priznanje

Chiang Wei Liang i You Qiao Yin za “Mongrel”

Pročitajte i ovo: Pop diva o borbi sa bolešću: Stiže nam dokumentarac “I Am: Céline Dion”

Naslovna fotografija: instagram.com/festivaldecannes

Nikola Gudelj

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 BGD novine, powered by WordPress.