“Ruuune”, a ne zvižduci; Novak zbunjen: Mislio sam da mi zvižde! – Sportklub

Novak Đoković nije imao podršku publike u duelu sa Holgerom Runeom, ali nisu bili ni tako zdušno protiv njega kako se činilo i najboljem teniseru sveta, ali i njegovom rivalu.

Danac se mučio sa grčevima, a Novak je na kraju slavio sa 6:1, 6:7 (5-7), 6:2, 6:1.

U drugom setu, kada je Rune pružio najjači otpor i na kraju i uzeo set, publika je često skandirala „Ruuune“, što je delovalo kao da se zviždi.

„Iskreno, nisam znao da su skandirali. Mislio sam da su zviždali. Ne znam, nije bila baš idealna atmosfera za mene, da vam kažem. Ali igrao sam u takvim atmosferama ranije, tako da znam kako da se izborim sa time“, rekao je Đoković.

Prethodno, Đoković je takođe odgovarao na pitanja o ambijentu i sklonosti publike u Njujorku ka autsajderima.

„Definitivno je Artur Eš najglasniji i najzabavniji stadion u našem sportu. Čovek bi želeo da uvek ima publiku uz sebe, ali to nije uvek moguće. To je sve što mogu da kažem. Ne znam. Koncentrisao sam se na sebe i na ono što ja treba da uradim“.

O istoj temi novinari su pitali i 18-godišnjeg Danca: Jesi li znao da su govorili tvoje ime? Novak je mislio da su zviždali.

„To sam i ja mislio. U jednom trenutku navijaju za mene, u drugom zvižde. Pomislio sam: ‘Šta se dešava?’ Onda odjednom, posle meča mi kažu da su vikali ‘Ruuune’. Bio sam srećan kad sam to čuo, nisam razumeo u meču. Bila je luda atmosfera, najbolja koju sam osetio u životu“, kaže Rune.

Đoković će se u drugom kolu sastati sa Talonom Grikspurom iz Holandije, koji je iznenadio Jan-Lenarda Štrufa sa 2:6, 7:6 (7-3), 4:6, 6:4, 7:5. Grikspur ima 25 godina, u karijeri je osvojio pet čelendžera, a to mu je prva pobeda u glavnom žrebu nekog od grend slem turnira.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

Opelka brani Cicipasa: Niste stali na teren u životu – Sportklub

Read Next

Nećete verovati na koliko sve načina možete nositi pletenice u kosi!