Rosi: Obožavam GP, ali nije zabavno boriti se za 17. mesto – Sportklub

Valentino Rosi ima težak početak sezone u Petronas Jamahi. Ništa drugačije nije bilo ni ove nedelje u Herezu na četvrtoj trci sezone koju je Rosi završio na 17. mestu.

„Za mene je trka bila teška, nakon teškog vikenda jer nisam bio brz i imao sam mnogo problema. Tokom trke sam držao ritam koji sam imao i tokom treninga, ali na početku je bilo posebno teško. Nešto je bolje bilo kasnije. Pokušao sam da dođem do nekih bodova, ali nisam bio dovoljno brz. Pokušao sam da preteknem Lekonu, ali sam otišao preširoko“, rekao je posle trke Valentino Rosi.

„Za nas je ovo težak početak sezone, moram da budem konkurentniji i da pokušam da pobedim. Moramo da nastavimo sa radom, da pokušamo da pronađemo način da razumemo moj motor, osećaj koji imam… Sutra imamo jedan test i imamo neke stvari koje treba da isprobamo. Nadam se da ćemo moći da budemo bolji“, dodao je Rosi.

Koliko će taj test u Herezu biti važan?

„Obožavam da vozim u GP, ali kada pokušavaš da se boriš za 17. mesto nije zabavno, to je lako. Veoma je važno da obavimo dobar posao sutra. Treba da isprobamo neke važne stvari, jasno je da u trkama nije sjajno, ali videćemo“, ocenio je Rosi.

„Iskreno, ni sam ne znam sve detalje oko onoga što nas čeka sutra. Pokušaćemo da malo promenimo podešavanja, imamo neke novosti iz Jamahe, ne mnogo, ali možda će biti važno“, zaključio je Doktor.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

Mesi i Grizman sačuvali Barsu u trci za titulu – Sportklub

Read Next

Neviđena tuča i pobeda Liona u Monaku – Sportklub