• December 11, 2023

Romansa za sva vremena – evo šta nas očekuje u novoj seriji “The Time Traveler’s Wife” – WANNABE MAGAZINE

Sećate li romantičnog SF filma The Time Traveler’s Wife – sa Ericom Banom i Rachel McAdams? Priča, koja je zasnovana na istoimenom romanu Audrey Niffengger, govori o Henryju DeTambleu, bibliotekaru iz Čikaga sa paranormalnim genetskim poremećajem koji mu omogućava da putuje kroz vreme, dok ujedno pokušava da uspostavi ljubavnu vezu sa Clare Abshire, koja će mu postati supruga. Film je stekao svetsku popularnost, a poslednjih nekoliko godina se šuška i o seriji The Time Traveler’s Wife, zbog koje je Rachel McAdams upravo izjavila da je uzbuđena – iako u njoj ne igra. 

Fanovi koji su bili opčinjeni knjigom i filmom su vidno oduševljeni, na mrežama pišući kako nestrpljivo iščekuju da vide detaljniju verziju priče, koja nas već ovog meseca očekuje na striming platformi HBO Max. Iz tog razloga, saznali smo pojedine bitne informacije o predstojećoj seriji…

O čemu se radi?

Kao i film, i serija je zasnovana na pomenutom romanu, a govori o nesvakidašnjoj magičnoj ljubavnoj priči između Clare i Henryja i njihovom braku sa problemom koji se ogleda u – vremeplovu. Serija se sastoji od šest epizoda, koje će nam doneti mnogo više detalja od filma, pa iščekujemo dobru zabavu. 

Kome su poverene glavne uloge?

Clare Abshire tumači Rose Leslie, koju znamo kao Gwen Dawson iz serije Downton Abbey i kao Ygritte iz serije Game of Thrones. Clare je pametna, vatrena i nezaustavljiva, i većinu života čuva neverovatnu tajnu. Od svog šestog rođendana, Clare ima imaginarnog prijatelja – ljubaznog i duhovitog čoveka (koji je nekad mlad, nekad star) koji se pojavljuje u šumi iza njene kuće i priča joj priče o budućnosti. Posete misterioznog Henryja su svetle tačke njenog detinjstva. Kako godine prolaze i ona izrasta u prelepu mladu ženu, Clare shvata da njen prijatelj nije izmišljen, već putuje kroz vreme i posećuje je iz budućnosti – i to ne iz bilo koje, već iz njene budućnosti. Clare doživljava bukvalni sastanak sa sudbinom. Jednog dana će upoznati mladog muškarca zvanog Henry DeTamble, kog će već poznavati, ali koji je neće prepoznati…

Henryja DeTamblea tumači Theo James, kog znamo kao Tobiasa Eatona iz filmskog serijala Divergent. Henry putuje kroz vreme od svog osmog rođendana. Kao što smo rekli, on nema supermoć, već genetski poremećaj protiv kog ne može da se bori. Ponekad, kad je pod stresom ili zabrinut, a nekad i bez ikakvog razloga, Henry gubi kontrolu nad trenutkom i pojavljuje se u prošlosti ili budućnosti. U jednom trenutku priprema doručak, u drugom je obnažen u 1973. godini. I može biti tamo zaglavljen u vremenskom rasponu za koji nikad ne zna koliko će trajati. Život mu je pun opasnosti i preživljavanja, sve dok jednog dana u biblioteci u kojoj radi ne upozna crvenokosu lepoticu, Clare Abshire, koja tvrdi da ga oduvek poznaje… Zvuči zabavno, zar ne?

Ko su autori?

Ako navedeno nije dovoljno, serija obećava i zato što su je kreirali Steven Moffat, Sue Vertue, Brian Minchin, Joseph E. Iberti i David Nutter, koji su se proslavili time što su radili na serijama Doctor Who, Sherlock, Torchwood, Watchmen, Broadwalk Empire, Game of Thrones i The Sopranos. Ovo zaista zvuči impresivno, pa se nadamo da će slično umeće pokazati i u The Time Traveler’s Wife. Moffet je istakao da je predstojeća serija – priča o gubitku, ali nije tragedija; kao i to da je o čoveku koji putuje kroz vreme, ali nije naučna fantastika. The Time Traveler’s Wife prvenstveno predstavlja priču o velikoj, običnoj ljubavi i zapetljanom odnosu. Ovo je ljubavna priča koja nam je danas potrebna, smatra Moffet, a mi ćemo uskoro saznati da li je bio u pravu.

Koji je datum premijere?

Premijera je zakazana za 15. maj na striming platformi HBO Max, na kojoj će istovremeno biti dostupno svih šest epizoda. 

[embedded content]

[embedded content]

Naslovna fotografija: instagram.com/hbosthetimetravelerswife

Dušan Veselinović    

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Ukoliko ste neorganizovani, predstavljamo vam praktične trikove koji će to promeniti – WANNABE MAGAZINE

Read Next

Novi Pazar odgovorio: “Jasno je da smo trn u oku i nepoželjni”