Roksanda jesen/zima 2023. kao inspiracija za autfite u bojama

Verujemo da je većina vas upoznata sa srpskom svetski poznatom dizajnerkom Roksandom Ilinčić. U slučaju da niste, evo kratkog upoznavanja. Roksanda je rođena u Srbiji, gde je živela i školovala se sve do završetka fakulteta. U Beogradu je završila arhitekturu, da bi se potom upisala na master studije u Londonu, gde će završiti na odseku žensko odevanje na Central Saint Martins univerzitetu.

Roksanda je u deceniji nakon osnivanja svoje modne linije, pod nazivom ROKSANDA, razvila nepogrešivu „žena-centričnu“ estetiku dizajna. Svoju liniju zamislila je u vidu platforme koja će proslavljati jednakost žena, dok u isto vreme ima za cilj da izaziva percepciju tradicionalne lepote kroz spoj različitosti.

Pročitajte i ovo: Nedelja mode u Londonu 2023 – šta nas sve očekuje

Jarke boje su njena inspiracija

Danas se u njenom radu ističu color blocking, arhitektonski oblici, moderni i distinktivni rezovi, kao i inovativan način korišćenja materijala. Teme koje se ponavljaju kroz njenu smelu upotrebu boja i ljubav prema velikim, skulpturalnim rukavima, inspirisane su njenim iskustvima odrastanja u Srbiji, dok su ekspresivni i dinamični printovi inspirisani uticajima moderne i savremene umetnosti.

Jedna stvar je sigurna, a to je da Roksanda uvek zna kako da kreira kombinacije boja i siluete koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Danas ćemo posebno istaći njenu kolekciju za jesen/zimu 2023. u kojoj je dizajnerka malo više eksperimentisala sa spajanjem različitih boja i predimenzioniranim oblicima i siluetama, za koje smo sigurni da će vas očarati.

Smatra se da je nova Roksandina kolekcija pravo isticanje novog trenda dopamine dressing, koji podrazumeva nošenje boja koje nekoga istinski čine srećnim. Prema tome, mogli su se videti tonovi poput teget, boje peska i trule višnje, koje su bile istaknute oštrim, svetlim akcentima.

Lookvi sa piste

Većina lookova na pisti je bila koncentrisana na četiri ključne nijanse koje su se međusobno savršeno balansirale. Jedan od komada koji se istakao bio je kombinacija mantila i ponča u boji peska, na kojoj se može videti crni akcenat u vidu oštrih linija, dok je visoki deo oko vrata urađen u jarkoj narandžastoj boji. Čitava kombinacija bila je uparena sa čizmama u fuksija nijansi roze boje za koju se činilo da je savršena kako bi spojila sve prisutne boje u autfitu.

Međutim, iako niste u mogućnosti da dođete do Roksandinih komada, bilo sa ove piste, bilo iz drugih kolekcija, sigurni smo da vam ovo eksperimentisanje bojama može pomoći u kombinovanju savršenih boja za vaše svakodnevne autfite, a da se ne uplašite da li će izgledati dobro.

Za večernju kategoriju dizajnerka je predstavila dugu gracioznu haljinu boje noćnog neba, koja se od kukova sve više širi u vidu krinoline koja haljinu razdvaja na dva dela. Ovaj veoma interesantan komad uparen je sa rolkom lime boje, te vas može inspirisati da eksperimentišete sa neon bojama ispod vaše tamnije odeće.

Još jedan od komada koji se istakao je haljina u boji maline, ukombinovana sa svetlim narandžastim „prslukom“ sa kapuljačom. Isto tako, još jedna inspiracija za gornju odeću može vam biti i mantil u boji trule višnje, koji je istaknut narandžastim delovima u nijansi bundeve. Sve to možete upariti sa visokim čizmama, i spremni ste za izlazak u toku hladnijih dana.

Ako sagledamo širu sliku, jarke i svetle boje zaista jesu nešto potpuno inovativno za kolekciju koja je usmerena na jesen i zimu. Ovim periodima godine obično dominiraju različite nijanse braon, sive, krem i crne boje. Isto tako, kroz kolekciju je vratila pastelne boje u jesenje oblačenje, pa se mogu primetiti boje poput svetlosive ili karamel.

To što se leto završava, ne mora uopšte da znači da treba da odbacite svu svoju letnju odeću i boje, jer nam je Roksanda dokazala da se boje mogu uvek nositi. Nadamo se da vas je korišćenjem inspirativnih nijansi dugine boje navela da čitave godine eksperimentišete sa nošenjem različitih boja, i da ne adaptirate svoje autfite po kategorijama godišnjeg doba.

Ako vam se ovo dopalo, pročitajte i: Najbolji street style look-ovi sa Nedelje mode u Londonu

Naslovna fotografija: instagram.com/molliekilcoynehair

Nenad Grubanoski

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Australija dozvoljava Đokoviću da se takmiči na AO 2023. – Sportklub

Read Next

Kad dođe beba – druženje se menja