RODITELJI BESNI – PRIVATNI VRTIĆI ZNAČAJNO POSKUPLJUJU – Beograduživo.rs

POSKUPLJUJU PRIVATNI VRTIĆI – Većina privatnih vrtića u Beogradu će od 1. septembra ove godine imate nove cenovnike, odnosno podići će cenu svojih usluga od 5 do 10 odsto, a kao razlog za poskupljenje navodi se skok cena namirnica, papira, struje i igračaka. Ova poskupljenja su već počela da se primenjuju u pojedinim ustanovama.

Roditelji su zbog ove situacije u najmanju ruku razočarani i navode da uopšte nije reč o malim poskupljenijima i da se ona kreću od 2.000 do čak 10.000 dinara. Trenutno u vrtiće u Beogradu ide oko 80.000 dece, a trećina njih ide u privatna obdaništa. Cene u privatnim vrtićima variraju od 20.000 do 60.000 dinara.

Ono što je takođe razljutilo roditelje jeste to što su o povećanjima u pojedinim vrtićima obavešteni svega nekoliko dana pre poskupljenja, te nisu imali dovoljno vremena da se izjasne da li im ta cena odgovara ili ne, kao i da odluče da li će dete ostati u grupi ili će ga ispisati.

Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu je apelovao na privatne vrtiće da izjednače cenu s gradskim. Rekli su da grad Beograd nema uticaj na formiranje cena boravka dece u privatnim vrtićima.

Najnovije na Beograduzivo.rs:

Izvor: Mondo

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI

Preuzeto sa: https://www.beograduzivo.rs/feed/

Admin

Read Previous

ISKLJUČENJA STRUJE ZA PETAK, 26. AVGUST – Beograduživo.rs

Read Next

EU Masters: Valiance u grupi sa budućim LEC timom – Sportklub