Ritson posle velike borbe dobio Zlatičanina – Sportklub

Dejan Zlatičanin nije uspeo da pobedi Luisa Ritsona, nije uspeo da utiša navijače u Njukaslu, rodnom gradom momka iz Britanije, koji je jednoglasnom odlukom sudija stigla do velike pobede.

Luis Ritson je u glavnom meču profi revije u Njukaslu imao ogromnu podršku navijača, a atmosfera je ličila na onu koju možemo da pratimo kada se igra fudbal.

Ritson je izašao samouvereno u ring, ali je Dejan Zlatičanin delovao smireno i fokusirano, nakon predstavljanja, popularni Dinamit je doživeo dobrodošlicu sa tribina u pravom smislu te reči. Čuli su se samo aplauzi, gotovo ni jedan zvižduk.

Printscreen

Očekivao se početak velike borbe, očekivao se početak meč u poluvelter kategoriji. Na talonu nije bila titula, ali je bilo jasno da pobednik meča stiče realne izglede da se u period koji sledi bori za titulu u nekoj od prestižnih svetskih verzija – WBC, WBO, WBA, IBF.

Zlatičanin je dobio prvu rundu, ali je Ritson u naredne tri, uspeo da nametne borbu sa distance, zadavao je udarce, uspešno izbegavao borbu iz klinča, pa je malo, po malo sticao značajnu prednost. Međutim, u petoj rundi, popularni Dinamit se probudio, uspeo je da priđe Ritsonu, usledilo je nekoliko razornih udaraca u telo, koji su dobro uzdrmali Britanca.

MTK/Uroš Đikanović

Usledio je rat nerava, četiri runde u kojima su oba borca dala sve od sebe, a zatim i poslednja u kojem je Dejanu trebalo sjajno izdanje kako bi pred domaćom publikom i sudijama, savladao ljubimca Njukasla. Popularni Dinamit je uložio i poslednji atom snage, napadao je Ritsona koja je izbegavao borbu iz blizine, pa se čekala odluka sudija.

Sudije su jednoglasno pobedu dodelili Ritsonu, koju je tokom deset rundi uspeo da nametne ritam koji mu odgovara, dok Dejanu ostaje da žali za činjenicom da nije uspeo da priđe rivalu, da nije uspeo da nametne fajterski meč, fajterski stil koji mu odgovara.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

VELIKO HAPŠENJE ISPRED RTS-A – PRIVEDENO VIŠE DESETINA OSOBA – Beograduživo.rs

Read Next

Barti je dobila naslednicu – to je Iga Švjontek! – Sportklub