• January 28, 2022

Risović posle junačke partije: Ponosna sam, ne žalimo – Sportklub

Srpske rukometašice neće igrati u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Španiji pošto je izabranice Uroša Bregara u zanimljivom meču savladala Francuska, olimpijski šampion. Posle meča ponosne na izdanje protiv favorizovane Francuske bile su golman Jovana Risović, koja je još jednom „začarala“ gol Srbije, kao Tamara Radojević, najubojitija u srpskom timu u nedelju.

Duel je završen rezultatom 22:19 za Francusku posle preokreta.

Bila je ovo jako teška utakmica, iako smo u nju ušli misleći da nemamo šta da izgubimo jer je Francuska aktuelni olimpijski šampion. Od samog starta smo bile borbene, hrabre i rasterećene. Misim da smo pokazale zaista veliko srce, a ta borbenost je nadomestila i neke greške koje smo pravile. Odigrale smo fenomenalnu odbranu. Spustiti Francuskinje na 22 gola je zaista veliki uspeh. Vrlo sam srećna i ponosna na devojke što smo na ovakav način izgurale utakmicu. Pred kraj u nekim odlučujućim momentima nismo realizovali šanse u kojima smo se našli. Zbog toga mi je jedino krivo, ali rekla bih da nemamo za čim da žalimo, odigrale smo fenomenalno. Sada treba da se okrenemo narednoj utakmici, a to je Slovenija“, rekla je posle meča Jovana Risović, golman srpskog tima, nakon još jedne partije za pamćenje.

Pre svega bih želela da čestitam čitavoj ekipi jer je ovo bila jedna fenomenalna utakmica. Šteta zbog polsednja četiri minuta, gde su Francuskinje samo svojim iskustvom došle do dva boda. Ja sam preponosna na svoju ekipu – borile smo se, pokazale smo ko smo i šta smo. Uopšte nismo poklekle pred velikom ekipom kao što je Francuska. Znam da sam dobila nagradu za igrača utakmice, ali to bih odmah dala da Srbija osvoji dva boda. Emotivno sam doživela sve ovo. Zaslužile smo ovakvu partiju. Do kraja ćemo igrati kao tim, idemo dalje“, kazala je Tamara Radojević, koja je sa pet golova bila najefikasnija u porazu od Francuskinja.

U poslednjoj rundi ekipa Uroša Bregara sastaće se sa Slovenijom u ponedeljak od 18 časova, ali već je poznato da Francuska i Rusija idu u četvrtfinale.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

POŽAR U ZEMUNU – GOREO STAN U STAMBENOJ ZGRADI – Beograduživo.rs

Read Next

Penali odlučili: Njujorčani su šampioni MLS – Sportklub