Rijana je zvanično postala milijarderka i najbogatija muzičarka na svetu

Rijana je sada zvanično milijarderka i najbogatija muzičarka na svetu, javlja Forbes. Pop zvezda je zaradila čak 1.7 milijardi dolara, od čega najveći deo zarade dolazi upravo od njenog kozmetičkog brenda Fenty Beauty. Ostatak novca zaradila je od svoje kompanije donjeg veša, Savage x Fenty, a potom i od muzičke i filmske karijere. Rijana se sada nalazi na 2. mestu najbogatijih žena u svetu zabave, odmah posle Opre Vinfri.

Rijana, čije je pravo ime Robin Fenti, pokenula je svoju Fenty Beauty kompaniju 2017. godine, u saradnji sa LVMH – firmom luksuznih dobara. Tad je izjavila da je cilj linije da se dopadne “svakom tipu žene”, lansirajući 40 različitih nijansi pudera, što je u to vreme bilo neuobičajeno. To je dovelo do takozvanog Fenty Effecta, kada su konkurentske firme takođe proširile i svoj izbor.

Makeup linija joj je samo ove godine donela više od 550 miliona dolara. Međutim, Rijani se nisu isplatili svi poslovni poduhvati. Ranije ove godine je, u dogovoru sa LVMH-om, ugasila svoju Fenty modni brend, nakon manje od dve godine proizvodnje.

Rijana važi za jednu od najuspešnijih pevačica na svetu. Rođena je na Barbadosu 1988. godine, gde je primetio je američki producent Evan Rodžers i pozvao u SAD u svoj studio. Izrazito plavih očiju, bujne kose, privlačne građe i prepoznatljive boje glasa, Rijana je momentalno privukla pažnju publike, objavivši dva albuma – Music of the Sun (2005) i A Girl like Me (2006), iznedrivši planetarne hitove Pon de Replay, SOS i Unfaithful. Oba albuma karakteriše melodija Kariba.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

POSAO: Tražimo NOVINARA – priključi se WANNABE MAGAZINE timu!

Read Next

Vremenska prognoza – 6. avgust