• January 25, 2022

RHMZ upozorava na veliku količinu snega za vikend

RHMZ navodi da će se sutra u planinskim predelima na jugu i zapadu Srbije povećati visina snežnog pokrivača, lokalno za preko 15 centimetara za 24 sata.

U nedelju će u većem delu Srbije padati sneg. U nižim predelima stvaranje snežnog pokrivača visine od 5 do 25 centimetara, a na planinama i više, samo će se na severozapadu zemlje zadržati suvo vreme.

Naročito obilne padavine se očekuju u brdsko-planinskim predelima istočne i jugoistočne Srbije, gde može pasti i do 50 centimetara novog snega. Duvaće jak severni vetar, koji će ponegde dostizati i udare olujne jačine uz stvaranje snežnih nanosa.

Na području Beograda, u nedelju biće vetrovito sa snegom – u nižim delovima grada od 5 do 15 centimetara snega, u brdskim oko 20, a na Avali i Kosmaju i do 30 cm novog snega, navodi se na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Apel vozačima: Bez zimske opreme i lanaca ne krećite na put

“Putevi Srbije” apeluju da učesnici u saobraćaju budu posebno oprezni prilikom vožnje i da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

“Apelujemo da učesnici u saobraćaju koriste zimske pneumatike, da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, poštuju ograničenja brzine i da prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu”, saopštili su “Putevi Srbije”.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/691/vreme.html

Admin

Read Previous

Vremenska prognoza – 11. decembar

Read Next

Partizan pao sa rezultatske klackalice: Crno-beli porazom od Cedevite ostavili Zvezdu samu na vrhu