Remsi slomili 49erse za Superboul! – Sportklub

Los Anđeles Remsi osvojili su titulu u Nacionalnoj fudbalskoj konferenciji i plasirali se u Superboul LVI pobedom nad San Francisko 49ersima rezultatom 20:17.

Džo Burou

Bajka se nastavlja: Bengalsi preko Čifsa do Superboula!

Remsi su do trijumfa došli posle niza preokreta zahvaljujući fild golu Meta Geja, posle kojeg su 49ersi imali šansu da barem izvuku produžetak, ali je usledila velika greška Džimija Garopola.

U borbi za Lombardijev trofej Remse čeka susret sa Sinsinati Bengalsima, koji su napravili veliko iznenađenje i posle produžetka eliminisali Kanzas Siti Čifse 27:24.

Superboul LVI igra se 13. februara u Los Anđelesu, što znači da će Remsi pokušati da postanu tek drugi tim u istoriji koji je trofej osvojio na svom terenu, što su do sada uspeli samo Tampa Bej Bakanirsi prošle godine. Remsi su svoj jedini Superboul osvojili 2000. godine, a četiri puta su poraženi u borbi za trofej, poslednji put pre tri godine od Nju Ingland Petriotsa.

Junak trijumfa Remsa bio je Kuper Kap, koji je postigao oba tačdauna za svoj tim, uz pređena 142 jarda. Kvoterbek Metju Staford je imao 31 uspešan pas iz 45 pokušaja za 337 jardi i dva tačdauna, uz jedno presečeno dodavanje. Pored Kapa, u pobedničkom timu se istakao Odel Bekam sa 113 jardi hvatanjem.

Kod 49ersa, Džimi Garopolo je realizovao 16 pasova iz 30 pokušaja za 232 jarda i dva tačdauna, uz takođe jedno presečeno dodavanje. Po tačdaun su postigli Dibo Samjuel, koji je imao 72 jarda hvatanjem i 26 trčanjem, i Džordž Kitl, dok je Robi Gold zadržao maksimalan skor u fild golovima, pošto je postigao jedini koji je i pokušao.

Uskoro opširnije…

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

Umalo novi tripl-dabl Jokića, Nagetsi deklasirali šampiona – Sportklub

Read Next

Stvari koje samouverene žene u vezama rade drugačije – WANNABE MAGAZINE