Red Bul suspendovao vozača zbog rasizma – Sportklub

Red Bul je suspendovao svoga test i rezervnoga vozača Jurija Vipsa zbog rasističke uvrede koju je mladi vozač upotrebio tokom prenosa za vreme igranja video igre, a ekipa je najavila “punu istragu” spomenutoga incidenta.

Vips je danas prenosio uživo kako učestvuje u video igri i koristio je rasističku uvredu, a tim Formule 1, za koju je estonski vozač vezan kao test vozač i član juniorskoga programa, odmah je reagovala i objavila da ga privremeno suspenduje.

Povezane vesti

“Red Bul Rejsing je suspendovao juniorskoga vozača Jurija Vipsa sa svih dužnosti sa trenutnim učinkom dok čekamo rezultate pune istrage incidenta,” piše u saopštenju.

“Kao organizacija osuđujemo zlostavljanje bilo kakve vrste i imamo nultu toleranciju prema rasističkom jeziku i ponašanju unutar naše organizacije.”

Estonac se na svom Instagram profilu „bezrezervno izvinio“ za uvredljiv govor koji je koristio tokom prenosa.

“Ovaj rečnik je u potpunosti neprihvatljiv i ne opisuje vrednosti i principe do kojih drži. Duboko žalim zbog svojih akcija i to nije primer koji želim da se sledi. Sarađivaću sa istragom u potpunosti.”

Vips je debitovao u Formuli 1 tokom ovogodišnje Velike nagrade Španije kada je učestvovao na prvom slobodnom treningu, a trenutno je i aktivni vozač Formule 2 u kojoj vozi za Hajtek Gran Pri.

Estonac se nalazi na sedmom mestu u generalnom plasmanu.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

Mane: Bajern – pravi klub u pravo vreme – Sportklub

Read Next

HA HA HA kolekcija Harryja Stylesa i modne kuće Gucci nije šala – evo šta sve znamo o ovoj kolaboraciji! – WANNABE MAGAZINE