Razgovarali smo sa sertifikovanom Redken koloristkinjom: Ovo su trendy nijanse kose za proleće i najbolji način da negujete bojenu kosu – WANNABE MAGAZINE

Mogli bismo reći da, kao žene, kosu doživljavamo kao veliki deo svog identiteta. Osećamo posebnu konekciju između sjajne, negovane kose i svoje ženstvenosti, a kosa je i jedan od načina da iskažemo svoju ličnost i životne promene kroz koje prolazimo. Pa, zar nije svaka od nas barem jednom promenila frizuru ili boju kose nakon što je napravila životnu prekretnicu? Uz to, po boji svoje kose često ostajemo prepoznatljive, čemu u prilog govore i mnoge poznate ličnosti koje pamtimo upravo po njihovoj boji.

Od lika Clementine iz kultnog filma “Eternal Sunshine of the Spotless Mind”, upečatljive po eklektičnim bojama kose koje menja kako se priča razvija, pa sve do riđokose zvezde Jessice Chastain koja je ove godine osvojila Oskara – boja kose je ono po čemu instant prepoznajemo osobu. Podjednako kao izborom svog autifta ili makeup looka, bojom kose izražavamo sebe, i zato je važno na koji način ćemo pristupiti bojenju, koji ton ćemo odabrati i kako ćemo svoju bojenu kosu kasnije negovati. Kako bi ostala zdrava i sjajna, bojena kosa zahteva intenzivnijiu negu u skladu sa svojim potrebama, a mi smo odlučili da se za savete o koloru i nezi ovog puta obratimo stručnjaku.

Upravo zato, razgovarali smo sa Aleksandrom Vladisavljević, sertifikovanom Redken koloristkinjom, koja nam je u nastavku dala odgovore na sva naša “goruća pitanja” kada su u pitanju odabir prave nijanse kose za nas, trendovi i nega bojene kose. Upustite se u svet profesionalnog bojenja kose i saznajte kako da pronađete idealnu nijansu za sebe!

Interesovanje za ovaj posao mi se razvilo kada sam otkrila svet kolora i neograničene  mogućnosti eksperimentisanja u ovoj oblasti. Prosto je neverovatno kroz kakve sve promene  možete nekoga provesti, potpuno izmeniti izgled i identitet u skladu sa formom frizure. To je sve zahtevalo mnogo rada, vežbanja, teoretsko znanje i razumevanje hemije, savladavanje riskantnih procesa posvetljivanja, složenih koloracija, razumevanje želja i potreba klijenata… Morate da razumete procese da biste imali kontrolu nad njima. Takođe, na tom putu značila mi je saradnja sa edukatorima, kao i razmena iskustava sa drugim kolegama. 

Postati sertifikovani Redken kolorista znači biti prepoznat bilo gde u svetu. Na putu do sertifikacije edukujete se i usavršavate uz vodeće profesionalce koji postavljaju trendove, kako biste uvrstili nove tehnike kolora u vaš portfolio i pružili vašim klijentima najnovije trendove boje kose i frizure. Sertifikacija je potvrda da ste prošli vrlo zahtevna testiranja koja od vas traže brzinu, preciznost i temeljno poznavanje svih proizvoda i oni koji u tome uspeju pridružuju se elitnoj grupi profesionalnih Redken artista širom sveta, prepoznati kao eksperti koloracije.

Pre svega vrhunskom paletom proizvoda podržanih naukom i tehnologijom. Taj naučni pristup postoji u edukaciji koja nam omogućava da detaljno razumemo sve principe kolora, strukturu dlake i suštinu svih hemijskih procesa na kosi i da sa apsolutnom sigurnošću radimo svoj posao. Redken pruža kompletnu edukaciju u svim oblastima, po nivoima, tako da možete da, prateći jasan edukativni program i sistem sertifikovanja, dobijete različite Redken titule.

Verovatno mu je to i genetski zapisano s obzirom na to da je brend osnovala glumica. Redken je oduvek sinonim za modu, da li holivudski red carpet look ili njujorški street style, uvek je  autentičan, inventivan i edgy. Uz to, nudi vrhunski kvalitet nege kose, multidimenzionalne boje i  fantastičan stajling za svaku tranformaciju i brzog i ležernog stila.

Tokom proleća i leta žene uvek posežu za promenom u svetlije, osunčane tonove. Još uvek je  aktuelan trend balayage što vizuelno podrazumeva veoma različite kolore. Polako se vraćamo  prirodnijim bojama i kontrastnim nijansama u kosi, globalno, ne samo svetli, hladni tonovi, već  zlatni, karamel, bakarni, kao i bogate čokoladne nijanse koje daju sjaj i bujnost kosi. 

Boja kose bi trebalo da se uskladi sa bojom tena i očiju, ali i stilom života i načinom odevanja.  Kada govorimo o promeni boje kose, najbolje je konsultovati se sa profesionalnim frizerom koji može da vam pruži najbolje predloge kako i šta da promenite, a da pri tome zadržite zdrav izgled kose. 

Bojena kosa zahteva salonski tretman, ali i intenzivnu negu kod kuće. Nova Redken Acidic Bonding Concentrate salonska usluga pruža mogućnost potpune transformacije hemijski tretirane kose. U rutini nege kose kod kuće trebalo bi koristiti i liniju za zaštitu bojene kose Color Extend Magnetics sa adekvatnom pH vrednośću i balansiranim sastavom hidrantnosti i lipida. Naglasila bih i da je neizostavan deo – redovno toniranje i osvežavanje boje u dužini i to Shades EQ bojom koja bogatstvom nijansi prati sve trendove uz vrhunsku negu pre svega i to je potrebno ponavljati u redovnim intervalima. 

U moru fantastičnih, od kojih su mnogi višestruko nagrađivani na svetskim frizerskim  skupovima, a i kod nas su među najprodavanijim, izdvojila bih apsolutni must-have proizvod za negu suve kose – All Soft Heavy Cream. Ako ste ljubitelj zdrave kose, ovim proizvodom ćete postići intenzivnu hidrataciju bez kompromisa! Za sve one koji žele sjajnu i lepršavu kosu, na dodir meku poput svile, istovremeno bogate teksture i luksuznog mirisa. Klijentima je sada dodatno olakšana kupovina Redken proizvoda jer ih mogu direktno poručiti putem sajta www.altamoda.rs.

Sada kada imate sve potrebne informacije, vreme je da se upustite u avanturu bojenja kose koja vam može promeniti život “iz korena”!

Otvorite vrata ka profesionalnoj nezi kose i za više informacija o proizvodima brenda Redken posetite veb-sajt www.altamoda.rs i zapratite Redken Srbija Facebook i Altamoda_Redken Instagram stranice. Svi pomenuti Redken proizvodi dostupni su online ili u Redken salonima širom Srbije.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Konjuh poražena u Istanbulu, Đorđi izgubila u Štutgartu – Sportklub

Read Next

Kako da oprostite sebi za sve živote koje nikada nećete živeti – WANNABE MAGAZINE