Connect with us

Beograd

RADOVI U GOSPODARA VUČIĆA – UKIDA SE JEDNA TROLEJBUSKA LINIJA – Beograduživo.rs

Published

on

RADOVI U GOSPODARA VUČIĆA – Zbog izvođenja radova na redovnom održavanju kolovoza, koje će izvoditi JKP „Beograd put“ u ul. Gospodara Vučića /Faza 4/, u periodu od petka 05.07.2024. do 08.07.2024. doći će do potpunog zatvaranja kolovoza u ul. Gospodara Vučića, od ul. Bačvanske do ul. Vojislava Ilića.

Menja se režim rada linija JGP-a na sledeći način:

  • Privremeno se ukida trolejbuska linija 22
  • Privremeno se uspostavlja autobuska linija 22A1 (Kruševačka – Zvezdara)

Trasa linije 22A1: u oba smera okretnica „Kruševačka“ – Kruševačka – Ustanička – Vojislava Ilića – Gospodara Vučića – do okretnice „Zvezdara“.

  • Autobuske linije 46, 55: u smeru ka Mirijevu saobraćaće ulicama: Južni bulevar, Grčića Milenka, Vojislava Ilića, Gospodara Vučića i dalje redovnim trasama; u smeru ka Autokomandi saobraćaće ulicama: Gospodara Vučića, Vojislava Ilića, Žička, Cara Nikolaja II, Maksima Gorkog, Južni bulevar i dalje redovnim trasama

Privremeno se uspostavlja stajalište „Gospodara Vučića 1“ u ulici Gospodara Vučića, na poziciji oko 30 merata posle zone raskrsnice sa ulicom Gospićka, za linije 22A1, 46, 55.

Privremeno se ukidaju sledeća stajališta:

U ulici Gospodara Vučića:

  • u smeru ka ulici Vojislava Ilića: „Grčića Milenka“ (#232) (za linije: 22, 46, 55), Bačvanska (#2309 (za linije: 22, 46, 55) i „Škola Vojislav Ilić“ (#830) (za linije: 46, 55)
  • u smeru ka Autokomandi: „Bačvanska“ (#229) (za linije: 22, 46, 55), „Grčića Milenka“ (#231) (za linije: 22, 46, 55), „Škola Vojislav Ilić“ (#831) (za linije: 46, 55), “Đerdapska” (#829) i „MPI“ (#827) (za linije: 46, 55) i okretnica „Krševačka“(#234) (za liniju 22)

Napomena: Polazno stajalište trolejbuske linije 22, #234, biće izlazno stajalište za liniju 22A1, a izlazno trolejbusko stajalište #233 će biti polazno stajalište za liniju 22A1.

Napomena: Vozila sa linije 22A1 će promenu smera kretanja vršiti kroz trolejbusku okretnicu „Kruševačka“.

Najnovije na Beograduzivo.rs:

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKI PREVOZ

Preuzeto sa: https://www.beograduzivo.rs/feed/

Continue Reading

Beograd

SVE MANJA ZAINTERESOVANOST ZA UPIS NA DRŽAVNE FAKULTETE – NA OVOM FAKULTETU SE UPISALO SAMO 19 STUDENATA, OSTALO PREKO 80 SLOBODNIH MESTA – Beograduživo.rs

Published

on

By

Prvi upisni rok na fakultetima je završen, a situacija s preostalim mestima pokazuje da će mnogi maturanti koji nisu upisali fakultet imati priliku da se upišu u drugom upisnom roku, čak i na budžetskim mestima.

Fakulteti kao što su Ekonomski fakultet, psihologija i FON privukli su najveće interesovanje budućih brucoša.

Međutim, amfiteatri na nekim fakultetima će ostati delimično prazni do oktobra, ukoliko se ne popune preostala mesta u drugom i trećem upisnom roku. Postoji mogućnost upisa na 15 fakulteta Univerziteta u Beogradu za one koji nisu upisali ništa u prvom upisnom roku.

Evo gde ima slobodnih mesta nakon prvog upisnog roka:

– Na Biološkom fakultetu, koji prima 230 studenata, polagalo je prijemni ispit 214 srednjoškolaca. Ostalo je još mesta za 63 studenta. Na smeru Biologija ima mesta za 41 (24 na budžetu) i na smeru Ekologija i zaštita životne sredine za 22 (15 na budžetu).

– Drugi upisni rok donosi mesta na Geografskom fakultetu za ukupno 56 studenata na različitim smerovima.

– Poljoprivredni fakultet je takođe ostavio nepopunjene kapacitete na nekoliko smerova.

Osim toga, Pravni fakultet, Pravoslavni bogoslovski fakultet, Rudarsko-geološki fakultet, Tehnički fakultet u Boru, Fakultet za fizičku hemiju, Fizički fakultet, Filološki fakultet, Hemijski fakultet i Šumarski fakultet takođe imaju slobodna mesta za drugi upisni rok.

Na primer, na Fakultetu za fizičku hemiju je od 100 mesta popunjeno samo 19, dok na Fizičkom fakultetu ima slobodnih mesta na svim smerovima, kao i na Filološkom fakultetu za različite jezike.

Šumarski fakultet nudi preostala mesta na smeru Šumarstvo.

U drugom upisnom roku postoji mogućnost upisa na bibliotekarstvo, opštu književnost i opštu lingvistiku na različitim fakultetima.

Najnovije na Beograduživo.rs

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI

Preuzeto sa: https://www.beograduzivo.rs/feed/

Continue Reading

Beograd

VELIKI PROMENE VEZANE ZA DEČIJI DODATAK – ZA PRVO, DRUGO I TREĆE DETE ĆE DODATAK IZNOSITI OVOLIKO – Beograduživo.rs

Published

on

By

Roditeljski dodatak za rođenje prvog deteta u Srbiji od 1. jula ove godine iznosi 380.161 dinar.

To je predviđeno rešenjem koje je potpisala ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski, objavilo je to Ministarstvo.

Roditeljski dodatak za drugo dete, koji se isplaćuje u 24 rate, sada iznosi 337.225 dinara, odnosno mesečno 14.051 dinara.

Za treće dete, dodatak koji se isplaćuje u 120 rata, 2.023.352 dinara, odnosno mesečno 16.861 dinara.

Za četvrto dete će biti isplaćeno 3.035.029 dinara u 120 rata, što je mesečno 25.291 dinara, navedeno je u saopštenju Ministarstva.

Navedeno je da se iznosi roditeljskog dodatka i paušala za nabavku opreme za dete, cenzus za ostvarivanje prava na dečiji dodatak i iznos dečijeg dodatka usklađuju dva puta godišnje, 1. januara i 1. jula, na osnovu podataka Republičkog zavoda za statistiku, sa kretanjem indeksa potrošačkih cena na teritoriji Srbije u prethodnih šest meseci.

Izvor:  021

Najnovije na Beograduživo.rs

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI

Preuzeto sa: https://www.beograduzivo.rs/feed/

Continue Reading

Beograd

HAVARIJA NA MAKIŠU – MOGUĆE NESTAŠICE VODE U CELOM GRADU – Beograduživo.rs

Published

on

By

HAVARIJA NA MAKIŠU – Javno komunalno preduzeće „Beogradski vodovod i kanalizacija“ saopštilo je danas da je zbog havarije na elektroinstalacijama u fabrici vode „Makiš“ moguć diskontinuitet u snabdevanju grada vodom u narednom periodu.

To preduzeće je saopštilo da sve raspoložive ekipe na licu mesta i da rade na hitnom otklanjanju kvara.

U saopštenju se apeluje i na građane da se suzdrže od neracionalne potrošnje i da vodu koriste samo za osnovne potrebe.

Danas u toku dana je u određenim delovima Čukarice došlo do nestanka vode.

Sve raspoložive ekipe JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ su na licu mesta i rade na hitnom otklanjanju kvara.

JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ moli sugrađanje da imaju razumevanja u slučaju da dođe do nestanka vode, kao i da se suzdrže nepotrebne potrošnje vode.

Celo saopštenje možete pogledati OVDE.

Izvor: Telegraf

Najnovije na Beograduživo.rs

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI

Preuzeto sa: https://www.beograduzivo.rs/feed/

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 BGD novine, powered by WordPress.