Radonjić: Odbrana je donela titulu – Sportklub

Crvena zvezda došla je do pete titule u ABA ligi pošto je u majstorici velikog finala savladala Budućnost, a trener Dejan Radonjić apostrofira značaj sjajne odbrane.

Utakmica je bila dobra, takmičarka, kao što smo i očekivalo. Iznenađenja su bila isključena, a umor je bio prisutan. Uspeli smo da odbrambeno odigramo najbolji meč u finalnoj seriji i to je odlučilo pitanje pobednika. Imali smo problema u napadu, pritisak je bio veliki, ali je odbrana bila sjajna. Čestitam momcima na uspehu koji su ostvarili. Uspeli su da pobede odličnu ekipu Budućnosti u seriji koja je donela pet sjajnih utakmica. Koristim priliku da se zahvalim navijačima na velikoj podršci. Čestitam svima na osvojenoj titulu, igračima, članovima stručnog štaba, predsedniku Nebojši Ćoviću, doktorima koji su odradili veliki posao“, naglasio je Dejan Radonjić i nastavio:

Imali smo dosta problema tokom sezone. Imali smo uspona i padova, problema sa povredama i koronavirusom. Međutim, uspeli smo da stignemo do željene forme u najvažnijem delu sezone. Zbog svega navedenog, osvojena titula nam je još draža. Teško je u ovom trenutku pričati o nastavku sezone i šampionatu Srbije. Moramo pre svega da se osvežimo i malo odmorimo. Neće biti lako, imali smo ogromnu potrošnju, ali ćemo sigurno dati sve od sebe do kraja sezone“.

Zvezda će naredne sezone igrati u Evroligi.

Prioritetni cilj je bio plasman u Evroligu. Sezona je bila čudna zbog koronavirusa, praznih dvorana. Uspeli smo sve da prevaziđemo zajedničkim snagama, te smatram da smo zasluženo u elitnom evropskom društvu. Ima vremena za priču o Evroligi i narednoj sezoni“.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

Zadar opet razbio Split i došao blizu naslova – Sportklub

Read Next

Milojević: Čestitam Radonjiću i Zvezdi, imali smo šanse – Sportklub