• December 9, 2023

Radno vreme za praznike: Šta je otvoreno i kad? 5 dana nema naplaćivanja parkinga u zonama – Biznis Telegraf.rs

Ovako izgleda izmenjeni režim rada u Srbiji, uoči uskršnjih i prvomajskih praznika, i u odnosu na trenutno dostupne informacije

hrana, kupovina

Foto: Freepik

U susret praznicima, Prvom maju i Uskrsu koji se ove godine obeležava 2. maja, korisno je da znamo koji objekti će raditi tih dana i pod kojim uslovima.

Prema trenutno dostupnim informacijama, ovo je izmenjeni režim rada u zemlji:

Prehrambene i ostale prodavnice

LIDL objekti će u celoj zemlji raditi skraćeno u petak, 30. aprila, do 18h, a neće raditi tokom vikenda, 1. i 2. maja. S druge strane, IDEA, Roda i Mercator prodavnice radiće 1. maja prema regularnom režimu, ali je za njih 2. maj, kao i za većinu, neradan dan. Takođe, taj dan neće raditi ni IDEA onlajn prodavnica.

Za UNIVEREXPORT 2. maj je neradan, a ostalim danima radi se regularno. Metro Cash & Carry u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu 30. aprila radi do 18 sati, 1. maja od 07 do 15 časova, a 2. maja neće raditi.

U Požarevcu, Šapcu i na Paliću Metro Cash & Carry objekti 30. aprila radiće do 18 časova, a 1. i 2. maja neće raditi. Super Vero i Jumbo prodavnice takođe rade skraćeno na Veliki petak, do 18h, 1. maja rade normalno, a 2. maj je neradan i za njih. Robna kuća IKEA, kao i kontakt centar, neće raditi samo 2. maja.

Šoping centri

Prema za sada dostupnim informacijama, Ada Mall za praznike radi ovako: na Veliki petak skraćeno do 18h, 1. maja regularno do 22h, a za Uskrs ovaj šoping mol neće raditi. Isti režim rada važi i za šoping centar Stadion na Voždovcu, kao i za Plazu iz Kragujevca. U svim molovima trenutno su u toku i praznični popusti.

Novi uslovi rada u šoping molovima

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Pijace

One koje rade u sastavu JKP “Gradske pijace”, 30. aprila, 1, 3. i 4. maja 2021. godine radiće po uobičajenom radnom vremenu, od 06 do 19 sati. Zelene pijace neće raditi na Uskrs, izuzev pijaca “Zemun”, “Banovo brdo”, “Bele vode” i “Dušanovac”, koje će raditi od 06 do 13 časova.

Pijaca “OTC” na Novom Beogradu 30. aprila, 1. i 4. maja radi po uobičajenom radnom režimu, odnosno od 08 do 16h, dok će 2. i 3. maja – pijaca biti zatvorena. Parking na pijaci “Zemun”, na Uskrs, radiće od 00 do 24 časa, a parking na pijaci “Dušanovac” radiće od 07 do 19 sati.

Pošta

Povodom nastupajućih praznika, neradni dani biće od 30. aprila do 4. maja. U pomenute dane radiće samo dežurne pošte čiji spisak možete videti ovde.

JKP “Parking servis”

Tokom uskršnjih i prvomajskih praznika, od petka, 30. aprila, do utorka, 04. maja 2021. godine, ovo preduzeće neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada. U istom periodu biće zatvorene i poslovnice Korisničkog servisa u ulicama Takovska br. 31 i Mileševska br. 51.

Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biće neprekidno otvorena za vreme praznika i radiće po uobičajenom sistemu naplate, kao i Služba za eksploataciju vozila. Od srede, 05. maja 2021. godine, Služba parking kontrole i poslovnice Korisničkog servisa radiće po ustaljenom radnom vremenu.

“Uskoro veće otvaranje”

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, rekao je danas da bi kovid-mere uskoro mogle da popuste, što je znak za otvaranje ugostiteljskih objekata, ipak, još nije precizirano kada bi to tačno moglo da se desi. Takođe, Vučić je dodao da nije saglasan sa idejom da budu otvoreni samo za vakcinisane građane, jer “pozitivna diskriminacija nije po Ustavu”.

Video: Mali: Do 10 časova se prijavilo 524.000 građana

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Prija o momentima kad je baš opasna: Filipu psujem sve! Ne lete stvari po kući, ali…

Read Next

Dolazi iz Amerike i uništava brzinom do 100.000 na sat