Connect with us

Beograd

RADNO VREME ZA PRAZNIKE – KADA JE BESPLATAN PARKING, KAKO ĆE RADITI TRŽNI CENTRI I OSTALI OBJEKTI? – Beograduživo.rs

Published

on

Kakvo će biti radno vreme tržnih centara, prodavnica, apoteka i ostalih objekata kad su neradni dani, tokom prvomajskih i uskršnjih praznika? – Cela sledeće nedelja za mnoge građane Srbije biće neradna –  ali zvanično, neradni dani su od 1. maja – sreda, pa sve zaključno sa ponedeljkom, 6. maja.

Ako nešto treba da završite na opštinskim, gradskim ili republičkim šalterima, baš kao i u bankama ili poštama, gledajte da to uradite najkasnije do utorka, 30. aprila, jer će nakon toga prvi radni dan biti tek sledeći utorak, 7. maj!

Radno vreme tržnih centara:

Kako saznajemo od beogradskih tržnih centara, radno vreme će biti skraćeno samo 3. maja – tržni centri će raditi do 18h, dok će jedino nedelja 5. maj, za Uskrs, biti neradan.

Radno vreme pijaca:

Pijace će raditi bez velike promene, međutim, ceo tekst možete pročitati OVDE.

Radno vreme apoteka:

Državne apoteke, one u sistemu „Apoteka Beograd“, radiće izmenjenim režimom tokom zvaničnih neradnih dana u zavisnosti od lokacije. Što se tiče dežurnih apoteka, one će raditi non-stop – a to su apoteke na lokacijama  – Nemanjina 2, Kralja Milana 9, Glavna 24 (Zemun), Maršala Tolbuhina 30 i Dr Đorđa Kovačevića 27. Što se tiče privatnih apoteka, tu informaciju je najbolje proveriti u Vašoj najbližoj apoteci, jer ta informacija zavisi od filijale do filijale.

Red vožnje gradskog prevoza:

Na sajtu Sekretarijata za javni gradski prevoz objavljeno je koji redom vožnje će saobraćati gradske, prigradske i lokalne linije, tokom praznika. Počevši od 1. zajedno sa 6. majom vozila će saobraćati sledećim režimom:

sreda, 01.05.2024. godine – red vožnje za nedelju
četvrtak, 02.05.2024. godine – red vožnje za nedelju
petak, 03.05.2024. godine – red vožnje za nedelju
subota, 04.05.2024. godine – red vožnje za subotu
nedelja, 05.05.2024. godine – red vožnje za nedelju
ponedeljak, 06.05.2024. godine – red vožnje za nedelju

Radno vreme pošti:

Na državni praznik – Praznik rada, 1. i 2. maja, i tokom Vaskršnjih praznika, od 3. do 6. maja, radiće dežurne pošte – 81 pošta u celoj zemlji. Svih dana praznika beogradska Glavna pošta u Takovskoj 2 i pošte na graničnim i administrativnim prelazima radiće neizmenjeno – non-stop, izuzev pošte na graničnom prelazu Gradina koja će biti otvorena od 7 do 18.30 časova. Pošta na aerodromu Nikola Tesla dežuraće od 8 do 15 časova, najavili su iz ove ustanove.

Cene parkinga za vreme praznika:

Iz Parking servisa još nisu izdali zvanično saopštenje kojih dana će biti besplatan parking, kako prenosi Blic, međutim ono što možemo zaključiti prema dosadašnjem iskustvu jeste da se tokom državnih praznika parking neće naplaćivati.

Računajte na to da parking u delovima grada gde je aktivna zona, sigurno nećete morati da plaćate od 1. do 3. maja, ali nije sigurno da li će parking biti besplatan u subotu, 4. maja. U tom slučaju najbolje bi bilo proveriti njihov sajt, kako biste bili sigurni da li da uplatite kartu za taj dan. Za Uskrs, 5. maja, parking je sigurno besplatan, jer je to nedelja, a nedeljom se parking inače ne naplaćuje.

Izvor: Blic.rs

Najnovije na Beograduživo.rs

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI

Preuzeto sa: https://www.beograduzivo.rs/feed/

Continue Reading

Beograd

ISPIRANJE VODOVODNE MREŽE U CENTRU GRADA – POVREMENI PREKIDI I ZAMUĆENJE VODE – Beograduživo.rs

Published

on

By

ISPIRANJE VODOVODNE MREŽE – Ekipe Beogradskog vodovoda i kanalizacije izvodiće planirane radove na ispiranju vodovodne mreže na opštini Stari grad od ponedeljka 27.05.2024. godine do subote 01.06.2024. godine. Povremene prekide u snabdevanju i umanjen pritisak vode u vremenu od 22.00 do 06.00 sati osetiće sledeći potrošači:

  • 27/28.05.2024. godine – na potezu ulica Kneza Miloša, Kralja Milana, Terazija i Pariske;
  • 28/29.05.2024. godine – na padini prema reci Savi oivičenoj ulicama: Jug Bogdanovom, Sremskom, Knez Mihailovom, Pariskom, Karađorđevom do Brankovog mosta i Bulevarom vojvode Bojovića;
  • 29/30.05.2024. godine – na padini prema reci Dunav oivičenoj ulicama: Francuskom, Cara Dušana, Tadeuša Košćuška i Knez Mihailovom;
  • 30/31.05.2024. godine – deo rejona ispod Ulice cara Dušana, ka reci Dunav (Dunavska ulica, Dunavski kej i naselje 25. maj);
  • 31.05/01.06.2024. godine – deo rejona oivičen ulicama: Kralja Milana, Terazijama, Francuskom, Dunavskom, Vojvode Dobrnjca i Takovskom ulicom.

U toku radova može doći i do kratkotrajnog zamućenja vode. Mole se potrošači da prethodno pripreme neophodnu zalihu vode za piće i osnovne potrebe.

Najanovije na Beograduzivo.rs:

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI

Preuzeto sa: https://www.beograduzivo.rs/feed/

Continue Reading

Beograd

NOVA LOKACIJA U GRADU ZA PLAĆANJE RAČUNA ZA VODU I KANALIZACIJU – Beograduživo.rs

Published

on

By

PLAĆANJE RAČUNA ZA VODU I KANALIZACIJU – U novom uslužnom centru u naselju Borča na opštini Palilula od ponedeljka, 27.05.2024. godine JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ otvara blagajnu za plaćanje računa za sve potrošače koji su u direktnoj naplati (JKP BVK).

Uslužni centar u Borči se nalazi u Ulici Ivana Milutinovića 12g, a za građane je otvoren radnim danima od ponedeljka do petka, u vremenu od 08.00 do 15.00 sati.

Pored plaćanja računa na blagajni, na šalteru za reklamacije i informacije Beogradskog vodovoda i kanalizacije potrošači mogu da dobiju sve informacije iz domena prodaje i naplate, kao i odgovore na sva pitanja u vezi sa delokrugom rada Preduzeća.

Ovde se može podneti prijava za promenu korisnika, reklamacija računa za vodu, promeniti adresa za dostavu računa, odjaviti korišćenje vode, a može i da se podnese zahtev da se sa plaćanjem pređe iz Infostana u direktnu naplatu (JKP BVK) i obratno (važi za domaćinstva koja imaju individualni vodomer). Pored navedenog, ovde može da se podnese i reklamacija Službi kupaca i dobije informacija o dugovanjima.

Najnovije na Beograduzivo.rs:

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI

Preuzeto sa: https://www.beograduzivo.rs/feed/

Continue Reading

Beograd

BESPLATNI PREVENTIVNI PREGLEDI DECE U SVIM ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA – Beograduživo.rs

Published

on

By

BESPLATNI PREGLEDI DECE – Kako se navodi u zvaničnom saopštenju Ministastva zdravlja, usled velikog interesovanja građana, nastavlja se akcija besplatnih preventivnih pregleda, koju sprovodi u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije.

Tom prilikom, u periodu od 8 do 17 časova, u svim zdravstvenim ustanovama biće organizovani fizijatrijski pregledi dece predškolskog i školskog uzrasta, kojima će biti pregledani kičma, stopala i celokupni lokomotorni sistem.

Takođe, u istom periodu, u nekoj od 200 zdravstvenih ustanova, svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i uputa, brzo i efikasno provere krvnu sliku i izmere krvni pritisak, provere hormone štitaste žlezde, obave pulmološki pregled ( a svakom građaninu starijem od 50 godina i sa pušačkim stažom dužim od 30 godina biće obavezno urađen i rentgen pluća) i urade tumor markere prostate.

I ovoga puta, svi pacijenti kod kojih se uoče nepravilnosti prilikom pregleda ili u rezultatima, biće odmah upućivani na dalju dijagnostiku i preglede već u toku naredne nedelje. Podsetimo, protekle nedelje je 23 hiljade građana obavilo preventivne preglede, a kod njih 1800 uočene su zdravstvene nepravilnosti i poslati su na dalju dijagnostiku i lečenje.

Listu zdravstvenih ustanova u kojima se obavljaju besplatni zdravstveni pregledi pogledajte klikom na link OVDE. 

Najnovije na Beograduzivo.rs:

POGLEDAJ JOŠ: INFO

Preuzeto sa: https://www.beograduzivo.rs/feed/

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 BGD novine, powered by WordPress.