RADNO VREME PRODAVNICA I TRGOVINSKIH LANACA ZA VREME PRAZNIKA – Beograduživo.rs

RADNO VREME PRODAVNICA I TRGOVINSKIH LANACA – Sekretarijat za privredu saopštio je da prema odredbama Odluke o radnom vremenu zanatstva i trgovine na teritoriji grada Beograda kojom se uređuje radno vreme trgovinskih formata i zanatskih objekata u vreme vaskršnjih praznika i Praznika rada, privredni subjekti koji obavljaju zanatsku i trgovinsku delatnost u Beogradu rade prema sledećem rasporedu:

U subotu, 23. aprila dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje u vremenu od 9 do 12 sati. U nedelju, na Vaskrs 24. aprila dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni. U ponedeljak, 25. aprila dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje u vremenu od 9 do 12 sati.

U subotu 30. aprila dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje u vremenu od 9 do 18 sati. U nedelju, na Praznik rada, 1. maja dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni. Drugi dan praznika u ponedeljak, 2. maja dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje u vremenu od 9 do 12 sati. Treći dan praznika u utorak, 3. maja dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje u vremenu od 9 do 12 sati.

Od 22. do 25. aprila i od 1. do 3. maja nespecijalizovani trgovinski formati u kojima se obavlja trgovina na malo pretežno neprehrambenog asortimana i posebni trgovinski formati mogu biti zatvoreni.

Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda rade 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje u vremenu od 6 do 20 sati.

Dežurni prodajni objekti koji u vreme državnih i drugih praznika obavljaju delatnost, dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika.

Svi trgovinski i zanatski objekti u dane vaskršnjih i prvomajskih praznika mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od radnog vremena navedenog u ovom saopštenju.

Najnovije na Beograduzivo.rs:

Izvor: BG portal

POGLEDAJ JOŠ: ŠOPING ZONA

Preuzeto sa: https://www.beograduzivo.rs/feed/

Admin

Read Previous

Spektakularna pobeda Fjurija pred 90.000 ljudi, aperkatom “izuo iz patika” rivala, za odbranu trona!

Read Next

Šakotina treća uzastopna pobeda, Luković sjajan – Sportklub