Radnički posle drame i peteraca pobedio Novi Beograd za 1-0 – Sportklub

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca uspeli su posle triler završnice i peteraca da pobede Novi Beograd sa 11:10 (7:7) u prvom meču finalne serije, pa sada imaju dve meč lopte za osvajanje titule.

Golove za Radnički, postigli su: Strahinja Rašović tri, Nikola Lukić i Aleksa Ukropina po dva, Filip Janković, Nikita Krug, Nebojša Toholj, Stefan Branković po jedan. Golove za Novi Beograd, postigli su Draško Gogov tri, Nika Šušiašvili dva, Miloš Ćuk, Nikola Nikolov, Filip Gardašević, Nikola Bursać i Đorđe Filipović po jedan.

Novi Beograd je bolje počeo prvi meč finalne serije. Odbrana je bila na izuzetno visokom niovu, jedini koji je uspeo da pronađe put do mreže Beograđana, bio je repezentativac Crne Gore u sastavu Radničkog, Aleksa Ukropina. S druge strane, Lazara Dobožanova su uspeli da savladaju Nika Šušiašvili, Draško Gogov i Nikola Nikolov, pa je na kraju prve deonice, na semaforu pisalo 3:1 za Novi Beograd.

Kragujevčani su uzvratili udarac tokom drugog kvartala. Lazar Dobožanov je bio nesavladiv, blok ispred njega izuzetno čvrst, a izjednačenje su doneli Nikita Krug i Nikola Lukić.

Nebojša Toholj je pogodio za vođstvo Radničkog, ali je u nastavku treće deonice, usledila bolja igra Novog Beograda. Izabranici Vladimira Vujasinovića su serijom 3:0, u režiji Miloša Ćuka, Filipa Gardaševića i Draška Gogova stigli do 6:4.

Foto VK Radnički Kragujevac

Usledila je poslednja deonica i rat nerava. Strahinja Rašović je pogodio za 5:6, Nikola Bursać vratio je dva gola viška gostima, ali Radnički se nije predavao. U režiji Nikole
Lukić i Strahinje Rašovića na dva minuta pre kraja stigao je do 7:7. Nebojša Toholj je na 60 sekundi pre kraja promašio zicer za potpuni preokret, a do kraja meča Kragujevčani nisu iskoristili još jedan, a gosti dva napada da dođu do trijumfa.

U penal ruletu Draško Gogov je savladao Dobožanova, a gol za Radnički je postigao Strahinja Rašović. Đorđe Filipović je bio siguran, a siguran je bio i Aleksa
Ukropina. Pogodio je Nika Šušiašvili, pogodio je i Filip Janković. Stefan Todorovski je zamenio Dobožanova i odmah zaustavio pokušaj Filipa Gardaševića. S druge strane, siguran je bio Stefan Branković. Miloš Ćuk nije uspeo da savlada Todorovskog i slavlje Radničkog je moglo da počne.

Drugi meč finalne serije igra se 29. maja u Beogradu, sa početkom u 20 časova i 30 minuta. Za osvajanje titule su potrebne dve pobede.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

Lakovičev Ulm u polufinalu plej-ofa – Sportklub

Read Next

Španovićeva se vratila pobedom u Kalitei – Sportklub