Radanović i Radović: Prvi korak ka cilju – Sportklub

Vaterpolisti Jadrana iz Herceg Novog uspeli su posle velike borbe, dramatične završnice i petaraca da pobede Primorac iz Kotora sa 14:11 (10:10), pa su napravili prvi od tri potrebna koraka na putu ka ostvarenju cilja, a to je odbrana trona.

Međutim, na osnovu viđenog u prvom meču, kristalno je jasno da Novljane očekuje pakleno težak zadatak u nastavku finalne serije. Kotorani su pokazali da su konkurentni, da mogu da se bore za titulu.

Napravili smo prvi korak ka tituli. Uspeli smo da napravimo brejk protiv Primorca. Vodili smo većim delom meča, konstrolisali dešavanja u bazenu sve do same završnice kada je pretila opasnost da nam pobeda izmakne iz ruku. Pokazali smo hrabrost i odlučnost. Stigli smo do peteraca i pobede, a sada se okrećemo narednom meču finalne serije. Igraćemo na našem bazenu, očekuje nas velika borba kao i u prvom meču, a nadam se da ćemo ponovo uspeti da stignemo do pobede“, naglasio je trener Jadrana, Petar Radanović.

Odbrana Kotorana bila je fokusirana na Đura Radovića, ali je reprezentativac Crne Gore uspeo da postigne gol, imao je dve sjajne asistencije, a sigurnom realizacijom je otvorio penal seriju u kojoj je tim iz Herceg Novog stigao do pobede,

Ostvarili smo veliku pobedu. Iza nas je fizički izuzetno zahtevna utakmica, borba do poslednjih atoma snage. Uspeli smo da stignemo do željenog brejka, ali nema mesta ni vremena za slavlje, jer nas još dve pobede dele od cilja, a to je odbrana trona. Misli su usmerene ka drugom meču finalne serije, nadam se pobedi, trijumfu koji bi verovatno bio presudan kada je odbrana trona u pitanju“.

Drugi meč finalne serije između Jadrana i Primorca na programu je 4. maja u Herceg Novom.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

NAJNOVIJA ODLUKA KRIZNOG ŠTABA – POZNAT DATUM POPUŠTANJA MERA? – Beograduživo.rs

Read Next

Matković za SK: Videli smo da možemo, želimo tron – Sportklub