• November 28, 2023

Puštena prva četiri srpska kamiona iz Ukrajine u Rumuniju – Biznis Telegraf.rs

Prva četiri kamiona su prošla granicu i ušla u Ruminiju nešto posle 15 časova

špedicija, kamioni, kombiji, prevoz robe, kontrola kvaliteta

Foto: Shutterstock

Počelo je puštanje srpskih kamiona iz Ukrajine u Rumuniju, koji su od četvrtka bili “zarobljeni” na graničnom prelazu “Ðakovo”, rekao je generalni sekretar poslovnog udružnja Međunarodni transport Aleksandar Spasić.

Prva četiri kamiona su prošla granicu i ušla u Ruminiju nešto posle 15 časova, rekao je Spasić i dodao da to udruženje ima informacije da će svih oko 50 kamiona biti pušteno da pređe u Ukrajinu i da će taj problem biti rešen.

“Najnovija vest je da je počelo puštanje naših kamiona iz Ukrajine za Rumuniju i prva četiri kamiona su puštena. Očekujemo puštanje i ostalih kamiona”, rekao je Spasić.

Podsetio je da su srpski kamioni bili zaustavljeni na granici i da su ukrajinske vlasti to uradile, jer su naši kamioni prevozili robu za Rusiju ili Belorusiju ili iz tih zemalja robu za Srbiju.

On je dodao da su to bili razlozi prema nezvaničnim informacijama, ali da se to, ipak, ispostavilo na kraju kao tačno.

Spasić je kazao da je problem rešen zbog učestalih pritisaka sa naše strane i zahvaljujući angažovanju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i ministra Tomislava Momirovića, koji je od jutros imao sastanke povodom tog probolema na ukrajinsko-rumunskoj granici.

“Zahvaljujući diplomatskim naporima, ambasade Srbije u Кijevu kao i ambasade Ukrajine u Beogradu i aktivnostima Privredne komore Srbije, naši vozači počeli su da prelaze granicu sa kamionima i robom na graničnom prelazu Đakovo“, potvrdio je i Mihailo Vesović, direktor Sektora za internacionalizaciju PКS.

Video: Poljska granica preplavljena izbeglicama: Veliki broj Ukrajinaca traži utočište

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Airbnb nudi besplatan smeštaj za 100.000 ukrajinskih izbeglica – Biznis Telegraf.rs

Read Next

ISKLJUČENJA STRUJE ZA SREDU, 2. MART – Beograduživo.rs