• February 27, 2024

Pripadnici “Kobri“ na takmičenju specijalnih jedinica u Dubaiju

Kobre, Odred vojne policije specijalne namene

Foto: Nikola Tomić

Pripadnici Odreda vojne policije specijalne namene „Kobre“ učestvuju na takmičenju specijalnih policijskih jedinica koje se od 3. do 7. februara održava u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Takmičenje se održava u organizaciji policije Dubaija i predstavlja jedinstvenu platformu za demonstraciju osposobljenosti pripadnika elitnih policijskih jedinica, razmenu ideja i unapređenje saradnje i međusobnog poštovanja, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ove godine su učešće uzela 73 tima specijalnih jedinica policije i vojne policije, a osim “Kobri“, svoje ekipe na takmičenju imaju i Žandarmerija i Specijalna antiteroristička jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ekipe se nadmeću u pet događaja dizajniranih tako da testiraju mentalnu oštrinu i fizičku izdržljivost takmičara do krajnjih granica.

Programom je obuhvaćeno rešavanje taktičkih policijskih zadataka, uz gađanje iz različitog naoružanja, spasavanje talaca i savlađivanje prepreka na specijalno izgrađenom poligonu, a za uspeh je neophodna vrhunska vatrena osposbljenost, brzo razmišljanje, odlična timska komunikacija i visoka otpornost na stres.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Ухапшен осумњичени за убиство у Борчи

Read Next

HAPŠENJA ZBOG FILMA “NEDELJA” O DŽEJU RAMADANOVSKOM – Beograduživo.rs