• November 29, 2023

Prihvatiti nekog takvog kakav je – ne znači da treba da ostanete sa njim – WANNABE MAGAZINE

Prihvatanje nekog onakvog kakav je, nema toliko veze sa tolerancijom, koliko sa rušenjem iluzija i težnji ka istini. Oni koji vole istinu i uvek se trude da je otkriju, aktivno usmeravaju pažnju na ljude se kojima su u bilo kakvom odnosu, jer žele da znaju kakav je neko, žele da nekog upoznaju u potpunosti. 

Pretpostavite da svako ima mračnu stranu, slabosti i “slepe tačke” kao i vrline, prednosti i osobine zbog kojih je vredan truda. Prihvatite da možete prepoznati nečiji potencijal i dubinu nečijih kapaciteta, dok taj neko to kod sebe uopšte ne vidi i vaše oduševljenje i podršku doživljava kao pritisak i neprihvatanje onoga ko on jeste u ovom trenutku (on nije postao ta osoba koju vi vidite, a možda nikada i neće, ne sa vama i uz vašu pomoć). Prihvatite da ne morate i ne treba da čekate da neko izraste i sazri – možete jednostavno otići i pronaći nekog ko je zreo, ko se razvija, ko nastoji da koristi svoje kapacitete i razvije svoje potencijale. 

Prihvatit nekog onakvog kakav on jeste, znači videti u njemu sve što je sada, a ne zanemariti ono što je sada, zarad onog što može da bude. To znači upoznati ga, svesno i duboko, bez iluzija i očekivanja i uvažiti ceo paket koji vam je u rukama. Prihvatiti nekog, ne znači da morate da tolerišete ili trpite njegovo loše ponašanje i način na koji se odnosi prema vama. Možete nekome pružiti punu potvrdu za ono što jeste, puno uvažavanje svega što vam pruža, zajedno sa punom svešću o onome što vam uskraćuje. To znači postaviti granice i sagledati ono što je dobro i produktivno za vas. Ne čekajte da se neko promeni. Možete provesti život čekajući. Prihvatite da je baš takav kakav je i računajte sa tim – ljudi će vas vrlo retko iznenaditi prevazilazeći sami sebe. Najčešće će se ponašati baš u skladu sa svim svojim uslovljenostima i obrascima i pašće na svim testovima i ispitima koje im zadajete. Nemojte ih testirate. Prihvatite ih, sa ljubavlju i razumevanjem. 

A onda se zapitajte šta će to vama i gde ste tu vi. 

Jer, verovatno vam uopšte ne treba da se danima stresirate, klackajući se između brige i ljutnje, jer druga osoba ne odgovara na poruke, ne javlja se i nemate pojma šta se sa njom događa. Ne treba vam otkazivanje dogovora u poslednjem trenutku, ne trebaju vam nečija sumnjičenja i nepoverenje i tumačenje onoga što govorite i činite, umesto prepoznavanja i vrednovanja vaše velikodušnosti i ljubavi. Ne treba vam neko ko ne vidi vas, jer prosto nema kapaciteta da percepira i oseti sve ono što vi jeste, takvi kakvi ste. Ne treba vam neko ko u vama vidi pretnju, ko vam se opire, ko vas gura u svoje mentalne kalupe i doživljava kao autoritet protiv koga se buni, neko ko ljubav doživljava kroz dramu, bol, ljubomoru, povređivanje. 

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Pogledajte kako je izgledao Oscar After Party – WANNABE MAGAZINE

Read Next

Kišoviti april se ne predaje, postepeni rast temperature do petka